whos_among_us

2013. július 9., kedd

Örül a piac

Az Alcoa tegnap piac zárást követően tette közzé gyorsjelentését, melyben a vártnál 1 centtel magasabb részévényenkénti profitot közölt. Az elemzők többsége 6 cent profitot várt, míg az Alcoa tegnap délután részvényenként 7 cent profitot jelentett.
A szaksajtó nem győzi hangsúlyozni, hogy az elemzői várakozások a negyedév folyamán milyen nagy mértékben változtak (folyamatosan vágták vissza az elemzők előrejelzésüket) és ez a változás milyen nagyben segítette a végső kialakult helyzetet, ti. hogy végül a vártnál jobb lett az eredmény. Ugyanakkor a 3 hónappal korábbi, de akárcsak pár héttel korábbi várakozásoktól is ez a profit szint elmaradna. A MarketWatch The Tell Blogja pl. külön postban foglalkozik a témával.
A cég negyedéves árbevétele a vártnak megfelelően $5,85 milliárd lett, míg egy éve az érték, még $5,96 milliárd volt.
A papír a hivatalos kereskedési időt $7,98-on zárta, nagy ugrásban. Az aftermarketben tovább emelkedett a papír a jelentés megjelenéséig, amikor $8,10-nél járt az ár. Majd $7,9-on zárta az aftermarketet az Alcoa.
Alumínium termelés és a fém ár ollója nyílik
(Chart: Bloomberg) - zerohedge.com
A kereskedők és az elemzők összességében pozitívumként tekintenek az eredményre. Ennek megfelelően a hajnali ázsiai és az európai vezető piacok is jó hangulatban emelkedni tudtak.
Ugyanakkor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.