whos_among_us

2013. szeptember 20., péntek

Aranyláz és más történések

  • Szeptember 20.-án, azaz ma, indult el az új iPhone 5C és az iPhone 5S típusok értékesítése. Míg az öt színben kapható 5C típus közül a sárga volt az országok egy részében népszerű, addig az 5S típusból, a háromra bővült szín választék közül az új, gold (arany) szín az abszolút favorit az első napi eladásokat és az előrendeléseket látva. Az arany szín órák alatt elfogyott az Apple shop-okból.
  • A jelentések szerint a boltok előtt kígyózó sorokban szinte mindenki az 5S típusra vár az Egyesült Államokban. A vásárlók szinte egésze pedig már jelenleg is iPhone tulajdonos, aki a régebbi, döntően 4 vagy 4S készülékét cserélné az új 5S-re.
  • Elemzők nagyon tartanak tőle, hogy megismétlődhet az iPhone 5-nél kialakult gyártási, logisztikai probléma. A gondot sokak szerint a home gombba épített újlenyomat szkenner okozhatja majd, mely az összeszerelést teszi lassabbá, nehézkesebbé.
  • Közben a China Telekom az okostelefonok terjedésével a drágább készülékek (így az iPhone típusok) értékesítési támogatását elkezdte visszavágni, hogy ezen készülékeken elérhető profitját növelni tudja. 
  • Kínából eddig 100 000 on-line előrendelést adtak le a két új készülék típusra.
  • Az AAPL árfolyama a hét első 4 napján komolyan emelkedett, de az első napi iPhone eladásokat figyelve a cég árfolyama ma inkább esett. Az első 3 kereskedési nap eredményét az Apple hétfőn teszi közzé, ami alapvetően meghatározhatja a papír árfolyamát a következő időszakra. A Nasdaq indexben meghatározó AAPL az index értékét is jelentősen emelheti vagy húzhatja majd. 
  • Cody Willard a MarketWatch publicistája szerint - aki saját bevallása alapján, a papír növekedésében érdekelt - a részvény ára az év végére akár $550-ig mászhat fel, míg a $450-os szint, erős támaszt adhat az árnak.
iPhone 5C & iPhone 5S launched - wsj.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.