whos_among_us

2013. november 28., csütörtök

Mozaik

Esik a világpiacon a kőolaj ára. Az ok nem csak a Genfben minap megkötött megállapodás Iránnal, mely jelentősen csökkenti egy közeli NATO támadás esélyét, hanem a fokozottabb kitermelés által jelentős mértékben megnövekedett amerikai készlet adatok is. A WTI ára $91,85-ig esett a szerdai kereskedésben, majd némileg korrigált a nap végére. A Blogger az olaj árát alacsonyan, de akár a jelenlegi szintnél még lejebb el tudja képzelni a jövőben. Az egyezmény nyomán még több iráni kőolaj kerülhet a piacra és egy potenciális feszültséget elkezdett kiárazni a piac. A WTI esetében a meghatározó iránymutató a hetente, szerdán érkező készlet adatok maradnak.

    Marc Faber - Bloomberg.com
Mark Faber elpazarolt évtizedről beszél egy interjúban. A neves befektető szerint az amerikai gazdaság ugyan elkezdett kilábalni, de nincs még elég jól. Szerinte a pénznyomtatás folytatódni fog nem csak amerikában, de mindenhol máshol is. A kulcs kéréds az amerikai költségvetés stabilizálása marad. Mark dollárban el tud képzelni ugyan rövidebb rallit, de inkább lefelé várja az amerikai deviza értékét. A készpénz (USD) helyett pedig továbbra is a részvényeket tartja vonzónak. (Az interjú egy részében az ázsiai térség részvény befektetési potenciáljára hívja fel a figyelemet.) A Guru a nemesfémek áremelkedésében hisz. Az interjúban pedig kritikusan fogalmaz a FED politikájával kapcsolatban. A Blogger a nemesfém árát inkább lefelé várja a többi meghatározó commodity termékkel egyetemben. A többi pontban viszont teljes az egyetértésem Markkal.

A Goldman Sachs elkezdte közzétenni a jövő évre vonatkozó jóslatait: a bank 2014-re favorizálja a tartós fogyasztási cikkeket előállító amerikai vállalatokat, az ipari és IT cégeket, de alul súlyozásra ajánlja az FMCG cégeket, a telco és a közmű cégeket. A Goldman's Hedge Fund Monitor, mely 783 hedge found tevékenységét monitorozza, egy közelmúltban közzétett publikációja szerint az alapok leginkább ezen cégek esésre számítanak pozícióik alapján (fordított sorrendben): SYY, KO, TGT, BMY, SNDK, UPS, SLB, GE, CVX, PFE, CAT, COP, EMC, PG, NFLX, WMT, JNJ, DIS, CRM, VZ, IBM, XOM, T, GILD, INTC; Míg leginkább a következő részvények emelkedését várják: AN, STZ, JCP, FDO, THC, HRB, BEAM, MU, NWSA, VRSN, CBG, NFLX, GT, TSO, ETFC, MSI, WPX, WYN, HES, CCI.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.