whos_among_us

2014. szeptember 25., csütörtök

BendGate, rossz adatok, esés

Az Apple vezetésének és PR-osainak nehéz lesz a mai nap. Az új iPhone 6 Plus felasználók egy része jelezte, hogy a telefonjuk, melyet korábban az elülső nadrágzsebükben hordtak, elgörbült. Egy tech-bloger ma feltett a YouTube-ra egy videót is arról, ahogy a készülék meghajlik, a tokozás elgörbül. A videót azóta több, mint 20 millióan nézték meg


Ha ez nem lett volna elég (és tudjuk, hogy a baj csőstől jön), az Apple kiadott egy javító-csomagot az új iOS 8-hoz (iOS 8.0.1), mellyel egy biztonsági problémát (bash bug) szeretett volna javítani. Azonban balul ütött ki a dolog, ugyanis a javítócsomag feltöltését követően sok telefon tulajdonos jelezte, hogy a készüléke elvesztette a hálózatot és az újlenyomat olvasóval is problémák jelentkeztek. A cég visszavonta a javítócsomagot.

Az AAPL 3,5%-os esésbe kapcsolt. A befektetőket főleg az elhajló tok problémája aggasztja. A post írásakor az ár a $98-hoz közelít az ár folyamatos ereszkedés mellett.
A tecnológiai óriás papírját nem segíti, hogy ma a piac más részein is főleg a medvék uralják a terepet. Mindegyik index pirosban és 1% feletti esésben. A NASDAQ -1,7%-ot zuhant, majd elkezdett korrigálni.

Sajnos ma érkeztek rossz makroadatok is. A legkevésbé annak örültek a befektetők, hogy a tartós fogyasztási cikkek megrendelése augusztusban 18,2%-ot esett az USA-ban (év/év). Az elemzők 18%-ot vártak. (Az adat júliusban 22.5%-ot emelkedést mutatott. A nagy ingást főleg a repülőgépek és autók megrendeléseinek szezonalitása okozza.) Némi öröm az ürömben, hogy az első munkanélküli segélyért jelentkezők száma is emelkedett 12 000 fővel 293 000-re a múlt héten, de az elemzők 296 000-et becsültek, tehát a becsültnél kisebb lett a munkanélküliségi adat emelkedése.

A dollár az euróval szemben tovább erősödött. Az EUR/USD 1,27-ig esett (!!) a tegnap délelőtti 1,2850 környéki szintekről indult meg az esés, ami ma folytatódott. Igaz az 1,27-es szintről visszapattant az ár 1,2730 közelébe.
Az arany ára az $1208 környéki szintről visszapattant és a post írásakor $1218-ig erősödött.
Az olaj (WTI) $92,23-ig ereszkedett.

A nap végén, tőzsdezárást követően jelent a Nike (NKE), melynek árfolyama szeptember 10.-én döntötte meg az addigi rekordját.
Az elemzők 88 cent eredményt várnak részvényenként a tavaly szeptemberi 86 cent helyett. Árbevétel tekintetében pedig 12%-os emelkedést gondolnak az elemzők, ami igen "izmos".

A hét eddigi jelentői közül az AutoZone (AZO) hétfőn tette közzé számait, aminek nem örült meg a piac. A jól teljesítő amerikai gazdaságban a válság éveit követően egyre többen vesznek új autót, ahelyett hogy a régi javíttatására költenének. (Bár ennek ném,ileg ellentmond a mai tartós fogyasztási cikkek rendelésének visszaeséséről szóló hír.) A cég árbevétele ugyan nőtt, de nem nőtt, annyira, mint azt az elemzők a Wall St.-en gondolták. Így a papír árfolyama is délnek indult a jelentést követően.
9%-ot esett a használt autó kereskedő lánc, a CarMax (KMX) is kedden. A cég profitja egy egyszeri tételnek köszönhetően ugyan 10%-ot nőtt, de enélkül az eredmény 3 centtel az elemzők várakozása alá érkezne.
Nem így a bútor kereskedelmi kisker lánc, Bed Bath & Beyond (BBBY), mely várakozáson felüli számokat jelentett kedden és amely részvényei 7%-ot ugrottak a jó hírekre.
Nagyot (-13,7%) estek szerdán a H.B. Fuller (FUL) festékgyártó részvényei, miután a vállalat profitja jelentősen elmaradt a piaci várakozástól.
A JabilCircuit (JBL) 26,2 millió dolláros veszteséget jelentett. Azonban ezt főleg egyszeri tételek okozták. A vállalat eredménye azonban így is felülmúlta az elemzői várakozásokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.