whos_among_us

2014. október 15., szerda

13%-kal nőtt a CitiGroup profitja

Jelentős feszültségek látszanak a világgazdaságban, mely a piacokon is meglátszik. 2011 óta az amerikai tőzsdén az utóbbi 3 kereskedési nap volt a legrosszabb. Mára a piacok zöldbe fordultak és némi emelkedést láthatunk. Ugyanakkor számos negatív hír érkezett/érkezik.
Egy mai hír szerint a német kormány visszavágta az idei évre és jövőre a növekedési kilátását. Egy másik hír szerint a német piaci hangulatot mérő szentiment index 2012 novembere óta először lett negatív.Valamint a britt infláció lett a vártnál sokkal alacsonyabb, ami a BOE-ot nyomhatja egy kamatemelés irányába.
Közben az olaj ára az esti órákban ismét bezuhant $81,55-ig (WTI). 
A dollár pedig újra erősödésbe kezdett.
Az amerikai hosszú hozamok pedig esni kezdtek, míg a német hosszú kötvény hozamok jelentősen megugrottak, számos más európai ország hozamszintjeivel együtt. A görög 10 éves állampapír hozama ismét elérte a 7%-os szintet.
Az Egyesült Államok kivételével a világ többi része lassul, ami kezdi elrontani a befektetői hangulatot.
Ezekután még nagyobb jelentőssége van az éppen folyó 3. negyedév vállalati jelentéseinek, melyek egyenlőre inkább a hangulatot javítják, igaz Európából még csak ezt követően érkeznek komolyabb vállalati adatok.
Három nagy amerikai bank is ma bocsátotta ki negyedéves eredményeit.

A CitiGroup (C) ma piac nyitás előtt tette közzé számait. Az óriás bank 13%-kal tudta profitját növelni az elmúlt 12 hónap alatt. Az egy részvényre jutó eredmény $1,15, a negyedéves árbevétel pedig 19,97 milliárd dollár. Az elemzők $1,12-os eredményre és mindössze 19,05 milliárdos árbevétellel számoltak. A vállalat bejelentette, hogy a lakossági üzletágát több országban is leépíti (eladja), így Magyarországon, Csehországban, Japánban, Dél-Koreában, Egyiptomban, Guatemalában, Peruban és Guamon.

Jelentett a legnagyobb amerikai bank a JPMorgan Chase (JPM). Az egy részvényre jutó profit, $1,36-ra adódott 24,25 milliárdos árbevétel mellett, ami 4,9%-os emelkedés 12 hónap alatt. Az elemzők $1,38 részvényenkénti eredményt és 25,16 milliárd dollár árbevételt reméltek. A részvény ára 1,2%-ot esett a nap elején.

A Wells Fargo (WFC) szintén ma tette közzé negyedéves számait, melyek megegyeztek az elemzők által várt adatokkal. A bank $21,4 milliárdos árbevétele 4%-os emelkedést mutat az egy évvel korábbi bevételhez képest. Az egy részvényre jutó profit $1,02 lett, ami 3 centes emelkedés a 12 hónappal korábbihoz képest. A részvény ára az elvárt eredmények ellenére esett.

A Dow Jones Transportation indexben is szereplő J B Hunt (JBH) fuvarozási vállalat is ma tette közzé számait. Az árfolyam 5,5%-ot száguldott a 14%-os profit növekedés hírére. EPS 87 cent, ami 3 centtel jobb, mint az elemzői kar előzetes becslése.

Ma tette közzé számait a Domino Pizza (DPZ). A vállalat 63 cent eredménJPyt és $446,57 millió árbevételt tett közzé. Az elemzői várakozás 61 cent részvényenkénti profit és $434, millió profitot tippeltek. Egy éve még csak 51 cent profitot termelt a pizza lánc részvényenként. Az egyazon amerikai étteremre jutó értékesítés 7,7%-os és a nemzetközi éttermekre jutó értékesítés 7,1%-os emelkedése külön öröm a befektetőknek. Folytatódik a lánc részvényvisszavásárlási programja is. A DPZ több, mint 11%-ot rallizott a hírek hatására.

A Jhonson&Jhonson (JNJ) $18,47 milliárd árbevétel mellett $1,66-os részvényenkénti eredményt ért el. Az egyszeri tételeket kizárva $1,50/részvény az eredmény. Az elemzők $1,43-t és $18,36 milliárdot vártak.A cég az egészéves eredményvárakozását is emelte.

Az Intel (INTC) nap végén tette közzé negyedéves számait. A chip gyártó szinte minden soron megörvendeztette a befektetőket. Az árbevétele 8%-ot ugrott: 14,6 milliárd dollárra a 12 hónappal korábbi 13,5 milliárdról. A részvényenkénti profit 66 cent.Az elemzők 65 cent profitot és $14,45 milliárd árbevételt jósoltak előzetesen. A riportból kitűnik, hogy a PC és szervefronton nyereséges a vállalat, azonban a mobile technológiai üzletág gyengélkedő. 2014-ben az Intel az egyik legjobban teljesítő vállalat a Dow indexben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.