whos_among_us

2014. október 8., szerda

Amerikai vállalati hírek ma - Costco fel, J.C.Penney le

A Costco (COST) nagykereskedelmi lánc felülmúlta az elemzői várakozásokat, így árfolyama több, mint 2%-ot ugrott a délelőtti kereskedésben. EPS: 13%-ot nőtt, az egy évvel korábbi $1,40-ről $1,58-ra. Árbevétel: a tavalyi $32.49 milliárdról $35.52milliárdra. Az elemzők mindössze $1,52 eredményt vártak részvényenként és az árbevételt is valamivel alacsonyabbra várták ($35.47 milliárdra).

Közben az Apple (AAPL) ma nyilatkozott hétfő óta hivatalosan először a GT Advanced Technology (GTAT) csődvédelem kérése óta a témáról. A MarketWatch-ban megjelent cikk szerint az iPhone gyártóját meglepte partnerének lépése. A szóvivőjük így kommentálta az esetet:
“We are focused on preserving jobs in Arizona following GT’s surprising decision and we will continue to work with state and local officials as we consider our next steps.” 
Az Apple $578 millió dollár értékű kamatmentes hitelt adott a GTAT részére, hogy az eszközöket vásárolhasson belőle a zafír üvegek gyártásához (vélhetőleg az iPhone 6-osokhoz), azonban a partner cég gyártmánya nem felelt meg maradéktalanul az Apple elvárásainak, így a hitelcsomag utolsó 139 millió dolláros részletét már nem fizették ki.

A Blogger egyik kedvenc osztalékfizető vállalata, a Kraft Foods (KRFT) 5%-os osztalékszint emelést jelentett be. Így október 31.-én a részvényeseknek már 55 cent osztalék kerül kifizetésre részvényenként az eddigi 52,5 cent helyett. A vállalat így közel 4%-os éves osztalékhozammal rendelkezik. A papír ára emelkedik.

A Monsanto (MON) agráripari biotechnológiai vállalat a vártnál nagyobb veszteségről adott számot negyedéves jelentésében. A befektetők részvényenként 27 cent veszteséggel számolhatnak, míg előzetesen az elemzők csak 24 centre számítottak.

A HP szétválásáról hétfőn cikkezett a gazdasági világsajtó. Az új szétváló cég - egy mai hír szerint - a Symantec (SYMC) lehet. A Bloomberg cikke szerint az informatikai világcég szétválasztaná a nagyvállalati hardver (főleg storage) és a biztonsági üzletágát. A cég papírjainak ára emelkedik.

Esik azonban a GoPro (GPRO) részvények ára. A nem rég a piacra bevezetett, majd hatalmas spekulatív vételekkel az árfolyamát egekbe tornázó papír ára több elemző szerint is túl magas volt. A Piper Jaffray egyik elemzője felülsúlyozásról semlegesre módosíta a papírral kapcsolatos ajánlását, ami közvetlenül befolyásolhatta a papírral kapcsolatos mai hangulatot.
wincrease.com

Esik a Halliburton (HAL) árfolyama is. Több mint 4%-ot ereszkedett az értékpapír tőzsdei árfolyama. Az olajiparban tevékenykedő óriáscéget elsősorban az igen alacsonyra sűlyedt kőolajár nyomja.

A J.C.Penney (JCP) 13%-ot is esett napközben, miután a cég vezetése egy elemzőknek tartott rendezvényen bejelentette, hogy a vállalat értékesítésítési eredményei várhatóan jelentősen elmaradnak majd a korábbi várakozásoktól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.