whos_among_us

2014. október 16., csütörtök

Bullard megmondta

Ma délután robbantott nagyot James Bullard, a St. Louis-i Fed elnöke, mikor a Bloombergnek adott egyik riportban kijelentette, hogy a jegybanknak nem lenne szabad abbahagynia októberben a kötvényvásárlásokat. A tegnap megjelent bézs könyvből sok befektető pedig arra következtetett, hogy a Fed kamatemelését jövő év végénél előbb reálisan nem érdemes várni (tehát még messze van). A két hér combo-jából az lett, hogy a dollár gyengülése folytatódik: az EUR-val szemben ismét 1,28 felett a keresztár.
Egy másik hír szerint az amerikai új munkanélküli segélykérelmek száma 14 éves mélypontot ütött meg. Az október 11.-ével végetért héten mindössze 264 000-en folyamodtak újonan munkanélküli segélyért, ami 2000 áprilisa óta a legalacsonyabb heti adat.
Közben Dennis Lockhart, az Atlanta-i Fed elnöke szerint a munkaerő piac nincs olyan jó helyzetben, mint az a heti adatokból látszik, mert sok amerikai vállalat a részmunakidős foglalkoztatást preferálja
A piacok minden esetre vették az adást és elindultak felfelé. A post írásakor már pozitzív tartományban vannak a nagy amerikai indexek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.