whos_among_us

2014. október 16., csütörtök

Nagy zakó a Netflixnél, de a vártnál kisebb veszteség a Bank of America-nál

Csupán 1 cent veszteséget jelentett a
Bank of America (BOA) - nytimes.com
A tegnapi nagy zakó mellett fontos jelentések is érkeztek.

1 centes veszteséget jelentett piacnyitás előtt a Bank of America (BOA) részvényenként. A Wall Str előzetesen 9 cent veszteséget várt. A veszteséget egy rekord 16,7 milliárd dolláros büntetésnek köszönheti az óriásbank. Az elemzők elsősorban a befektetési banki tevékenység profitjának 13%-os megugrására hívják fel a figyelmet. A befektetők örülhettek a vártnál kisebb veszteségnek és az összességében jó számoknak, bár a részvény ára a tegnapi szuper negatív hangulatban esett.

Szintén nyitás előtt tette közzé várakozáson felüli számait az American Express (AXP). EPS $1,40, árbevétel $8,33 milliárd lett. 12 hónapja $1,25 volt az egy részvényre jutó profit. Az elemzők $1,36-t vártak $8,35 milliárd árbevétel mellett. Az elemzők főleg a csökkenő hitelkihelyezést emelik ki a hitelkártyatársaságnál. A befektetők nem teljesen lehetnek tehát elégedettek a vállalattal.

A Black Rock (BLK) profitja 26%-ot nőtt 917 millió dollárra a negyedévben miközben 29 milliárd dollárnyi friss pénz érkezett az alapkezelő vállalathoz. A teljes kezelt pénzmennyiség egy év alatt 10%-ot nőtt 4,5 trillió dollárra.

Zárás után tette közzé számait az eBay (EBAY). Az egy részvényrejutó profit 68 cent lett, miután az értékesítések 12%-ot nőttek 4,35 milliárd dollárra. Az elemzők 4,36 milliárd dolláros bevétel mellett vártak 67 cent profitot vártak. A részvény 5%-ot esett.

Jelentett a Kinder Morgan (KMI) olajipari óriás vállalat is. A cég 15%-os profit növekedésről számolt be. Az idei harmadik negyedév $329 milliós profitja részvényenként 32 centet jelent, míg tavaly ilyenkor a cég eredménye $286 millió volt (27 cent/részvény). Az elemzők 2 centtel többet reméltek. A vállalat árbevétele 14%-ot ugrott $4.29 milliárdra. Az elemzők $3,98 milliárd ot vártak.

Publikálta jelentését a világ legnagyobb casino vállalkozása a Las Vegas Sands (LVS), melynek igen jelentős kitettsége van Macao-ban. A cég árbevétele csökkent, ám profitja emelkedett.
Las Vegas Sands (LVS)2013Q3 tény2014Q3 várt2014Q3 tény
Árbevétel (milliárd)$3.57$3.72$3.53
Profit/részvény (tisztított)$0.82$0.86$0.84
A cég bejelentette, hogy a korábbi 2 milliárd dolláros részvény visszavásárlási programját a negyedév során befejezte és előkészít egy újat. Továbbá emelik a részvényenkénti osztalékot 50 centről 65 centre jövő évtől. A jelentésből kitűnik, hogy a Macaon kívüli casinók mindegyike kiválóan teljesített.

Csúnyán esett a Netflix (NFLX) árfolyama a zárás utáni bejelentéseket követően az aftermarketben. A 26% körüli bukót az elvárttól elmaradó előfizetői szám bővülés és egy HBO bejelentés együtt okozta. A cég részvényenként 96 cent eredményt ért el 1,41 milliárd dollár árbevétel mellett. Az elemzők 93 cent profitot és 1,41 milliárd árbevételt tippeltek előzetesen. A cég év végéig 57 millióra növelheti előfizetői táborát a jelentés szerint. Ezen a napon jelentette be ugyanakkor a Time Warner csoporthoz tartozó HBO, hogy 2015-ben előfizetői díj nélküli online streaming szolgáltatást indít a népszerű sajátgyártású sorozatainak vetítésére. Az árfolyam zuhanásához a hír is komolyan hozzájárult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.