whos_among_us

2015. január 12., hétfő

Alcoa, Family Dollar, Ruby Tuesday, Monsanto és Supervalu

Jelentett az Alcoa (AA). De még a jelentést megelőzően a Nomura vételre minősítette a papírt. A vállalat 4 centtel jobb részvényenkénti eredményt könyvelhet el, mint azt előzetesen az elemzők gondolták: 33 cent vs 29 cent (elemzői várakozás). Az alumínium gigász utolsó negyedéves árbevétele is verte a várakozást. A 6,38 milliárd dolláros bevétel 790 millió dollárral lett jobb az egy évvel korábbinál és 340 millió dollárral verte meg az elemzői előzetes számításokat. A részvény ára a kereskedési idő utáni elektronikus kereskedelemben 1,5%-kal emelkedett.
A múlt heti jelentők közül a Blogger párat itt kiemel.
Family Dollar (FDO): Az amerikai hatóságok épp vizsgálják, hogy az Egyesült Államok szerte ismert diszkont kiskereskedelmi lánc egyesülhet-e két hasonló profilú válalattal, a Dollar Generallal (DG) és a Dollar Tree-vel (DLTR). A papír árfolyama a sajtóban is széles körben követett "mördzs" körüli bizonytalanság és a várt alatti eredmények miatt jelentősen esett. EPS 44 cent lett, míg 59 centet vártak. Az árbevétel szintén az elemzői várakozás alá csúszott. A FD a Zacks-nál "eladás" értékelésű. A diszkont láncok közül a Dollar Tree "vétel", míg a Burlington Stores (BURL) "erős vétel" minősítés.
Ruby Tuesday, Inc. (RT): ez az étterem lánc sajnos 11,7%-ot zakózott csütörtökön, de pénteken és hétfőn már szép ütemben tudott nőni az árfolyam, fittyet hányva a tőzsde medvéire és a vállalat várt alatti számaira. Az elemzők 14 cent veszteséggel számoltak, de a Ruby 15 cent részvényenkénti bukót jelentett. Azonban az egy évvel korábbi 34 centes bukóhoz képest ez a bukó lényegesen kevesebb. Az árbevétel is 2%-kal lett gyengébb az elemzői elképzelésnél. A veszteségei csökkentésére a lánc az év folyamán 42 veszteséges éttermet zárt be. A részletek itt.
Monsanto Co (MON): A vetőmagjairól és más mezőgazdasági termékeiről ismert vállalat múlt szerdán jelentett. Sajnos számai nem letteka legjobbak, mivel kukoricából kevesebb vetőmag fogyott a vártnál. Részletek itt.
A SUPERVALU Inc (SVU) számos brand alatt
üzemeltet kiskereskedelmi üzleteket, bevásárlóközpontokat.
A Zacks vételre ajánlja a papírt. - framingham.com
Szintén szerdán jelentett az élelmiszer kiskereskedelmi láncokat üzemeltető SUPERVALU Inc (SVU). A cég részvényenkénti eredménye 18 cent lett a várt 14 cent helyett és az egy évvel korábbi 13 centes eredményt követően. Az eladások 4,7%-ot nőttek. A papír az elmúlt napokban nagyobb kilengések mellett, de képes volt emelkedni az inkább negatív piaci hangulat ellenére. Részletek itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.