whos_among_us

2016. január 5., kedd

20%-ot bukott 2015-ben a Pershing 2015-ben

Mozaikok a mai tőzsdei, gazdasági történésekből:
  • Pershing éves eredménye: Bill Ackman híres befektetőhöz és milliárdoshoz köthető az egyik legnagyobb amerikai hedge fund, a Pershing Square (NL:PSH), mely egy mai adat szerint 2015-ben 20,5% veszteséget kénytelen elkönyvelni. Igaz 2014-ben 40% nyereséggel zárta az évet. Az alap jelentős veszteséget könyvelt el a bajba került Valeant-révén és a Herbalife esésére játszva is. Utóbbi vállalattal folyamatos perben áll a Pershing piramis játékkal vádolva azt.
  • Nem járt jól idén a világ leggazdagabb emberének mondott Warren Buffett és az általa vezetett, hedge fund, a Berkshire Hathaway (BRK.A, BRK.B) sem. A cég 2009 óta a legnagyobb veszteséggel zárt. A -11%-os bukó összeszedésében komoly szerepe volt annak, hogy a vállalat két meghatározó holdingja az American Express (-24%) és az IBM (-13%) is nagyot csúszott.
  • Szintén mai hír, hogy a globális félvezető értékesítések novemberben 3%-ot estek (év/év) a Félvezetőipari Szövetség (Semiconductor Industry Association) mai adata szerint, 28,9 milliárd dollárra. Az értékesítések csak Kínában tudtak 5,3%-ot emelkedni, a világ más részein masszív visszaesés volt tapasztalható. A Szövetség 2016-ra szolid emelkedést vár a félvezető eladásokban.
  • A FitBit (FIT) a CES-en bemutatta az új okosóráját, mely egy feltöltéssel akár 4-5 napot is képes lehet működni és az ára közel 200 dollár. A befektetők azonban nem örültek, mivel ezt az árat nagyon túlzónak gondolták egy olyan óráért, amihez nem tudnak 3rd party alkalmazásokkal kapcsolódni. A papír a tőzsdei bevezetés óta a legmélyebb szintre esett. A reggeli 30 dollárról 24 dollár közleébe sűlyedt.
  • A WTI ismét beesett 36 dollár alá és ezzel beállította 2 hetes mélypontját az ár. Az arany ára viszont 2 hetes csúcsra került köszönhetően a közelkeleti helyzet bonyolódásának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.