whos_among_us

2011. május 4., szerda

Trendek

A hét eleje komoly fejleménye, hogy komoly korrekció kezd kibontakozni az ezüst tekintetében. A lejtmenetet a határidős kontraktusoknál előírt nagyobb letét indította el, ami hétfő reggel lényegében azonnali 8% fölötti esést idézett elő. Az esés aztán nem állt meg, hanem ma is folytatódott. Szakértők szerint az ezüst túlvettsége a jelenlegi szinteken már megszűnt, ha az eső trend megfordul, vételre ajánlják. Jelenleg 41,69$ az ár piac zárást követően, ami ~16,3% csökkenést jelent, ami már jelentős!

Esni kezdett de nagyon komolyan az olaj is ma. Mind a WTI, mind a Brent árfolyama csúszdára került. Mind a két típus vesztesége hordónként kb két és fél dollár, ami 2,1% feletti csökkenés!

A kávé ára újabb és újabb csúcsokat dönt - átlépte a 3$-t - és közel került a minden idők legmagasabb árfolyamához. Jelenleg a 14 éves csúcsot dönti épp meg. A szakértők további emelkedésre számítanak a következő napokban. Több kérdés felmerült a kávé túlvettsége és lufi mivoltával kapcsolatban. A válasz egyértelműen tagadó. A kávé árát a spekuláció mellett a gyenge kolumbiai és brazil termés kilátások csak fokozzák.

A gyapot tekintetében az elemzők viszont új rally-ről kezdenek beszélni, miután az árfolyama elkezdett nagy ütemben emelkedni. Érdekes lesz megfigyelni, hogy meddig tart ki az új trend. A 100 napos ma a következő ellenállási szint, ami fölé kerülve hosszabb időre szabad a pálya felfelé.

A réz tekintetében a mai kereskedés egy nagyobb emelkedést mutatott elsősorban ázsiai hatásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.