whos_among_us

2014. november 2., vasárnap

4. jelentési hét - Exxon, Volkswagen, Visa, Mastercard, Facebook, Twitter, Amgen

A hétre is estek fontos vállalati gyorsjelentések. A Blogger válogatásában lássunk néhányat.
  • Hétfőn jelentett az Amgen Inc (AMGN), mely a legnagyobb amerikai biotech vállalat. A biotechnológiali alapokban általában az egyik legnagyobb súllyal szereplő cég. Az Amgen mind árbevétel, mind profit soron rendesen rávert az elemzői várakozásokra és emelte profit kilátását a következő negyedévre. Részletek itt.
  • Szintén hétfőn tette közzé számait a Crocs (CROX). A papucs gyártó cég papírjainak ára több, mint 4%-ot esett, miután profitja elmaradt a várakozásoktól. Az eladások valamivel a várt szint fölöttiek lettek. Azonban nem tett jót a papírnak, hogy a következő negyedévre a cég bevétel várakozását az elemzők által előzetesen számolt szint alá rontotta. Részletek itt.
  • Szintén hétfőn jelentett a Blogger által favorizált étterem lánc, a Denny's Corp (DENN). A vállalat bevétele 19%-ot ugrott az elmúlt 12 hónapban. Mind árbevétel, mind profit soron verte azelőzetes elemzői várakozásokat. A vállalathoz közel 1700 étterem tartozik - nagy részt franchise rendszerben. A vállalat saját tulajdonában lévő 160 étterem átlagában és csak a 3. negyedévben 4,1%-os átlagos fogalom növekedést (ún. "same-store sales") regisztráltak! A franchise üzletekben ez a szám 2,1% volt. A TheStreet a részvényt tartásból vételre minősítette.
  • Közzétette számait a Deutsche Boerse AG. A német tőzsde operátor üzemi eredménye a 3. negyedévben több. mint duplájára emelkedett. A befektetők örültek a számoknak: a részvény ára 2%-ot emelkedett. Részletek itt
  • Szintén hétfőn jelentett a gyógyszeripari Merck & Co Inc (MRK). A cég részvényenkénti tisztított profitja 2 centtel verte az elemzői várakozásokat, de 2 centtel esett a 12 hónappal korábbi értékhez képest. Sajnos a cég árbevétele is elmaradt a várakozásoktól és az előző év hasonló időszakának árbevételétől is. A részvény ára hétfőn esett. Részletek.
  • A MicroStrategy Inc (MSTR) részvényei estek miután a cég jelentéséből részvényenként 7 cent veszteség derült ki, holott a cég 12 hónapja még nyereséges volt. Árbevétel soron várt feletti a sziftver cég teljesítménye. Részletek itt.
  • Emelkedett a Seagate Technology PLC (STX) árbevétele de profitja esett, derült ki a hétfői riportból. A részvény ára lényegében nem mozdult a hírekre. Részletek.
  • Még a hétfői nap megkaptuk a T-Mobile US Inc (TMUS) gyorsjelentését is. A telco óriás hatalmas negyedéves előfizetői szám növekedést tett közzé: 1,4 millió számlás és egész évre 4,3-4,7 millió új ügyfelet várnak. Korábban az elemzők 3-3,5 millió ügyfelet váratak. Az árbevétel 1 év alatt 10%-ot nőtt, ami egyezik a Wall Str. várakozásával. A papír ára komolyan ugrott a jó hírekre. Részletek.
  • A hétfőn egyik legjobban várt riport a Twitteré (TWTR) volt. A cég papírjainak ára több, mint 11%-ot zuhat az aftermarketben, mert bár a számai megfeleltek az elemzők várakozásának (EPS 1 cent), sőt árbevétele verte is a várt értéket, azonban a vállalat aktív felhasználói növekedésének száma (MAU - monthly active users) elmarad a várakozástól. (A havi átlagos előfizetői szám egy év alatt 23%-ot nőtt.) Továbbá problémát látott a piac abban is, hogy először szerepelt 2 számjegyű növekedés az előbbi számban a következő 12 hónapra vonatkozóan. Részletek.
  • Kedden tette közzé a Blogger egy másik kedvence, a 1-800-Flowers.Com Inc (FLWS) a negyedéves számait. A virág- és ajándéküzlet lánc 6 cent veszteség helyeyy 1 cent nyereséget, a 129,8 millió dolláros bevétel helyett 126,7 millió dollárt jelent. Ez utóbbi 3%-os (év/év) növekedést jelent. A Zacks erős vételre értékelte a papírt a riportot követően. Részletek.
  • Jelentett az okos telefonokhoz gorilla üvegeket gyártó Corning Inc (GLW) is. A cég verte a profit várakozásokat és alapvetően egykiváló jelentést láthattunk. A hét folyamán a papír ára szépen emelkedett. Az összes számról a részletek itt.
  • Szintén nagyon várt jelentés volt a héten a Facebook-é (FB). A reklám bevételek 2/3-a már a mobil reklámokból jött. EPS Q3/2014: 43 cent, EPS Q3/2013: 27 cent, EPS Q3/2014 várt: 40 cent. Árbevétel Q3/2014 $3,2 milliárd, Q3/2013 $2,02 milliárd, Q3/2014 várt: $3,12 milliárd. A papír a $80 feletti szintekről $76 közelébe esett. Részletek itt
  • A Pfizer (PFE) profitja verte a várakozást, de eladásai 2%-ot estek. Részletek itt.
  • A Western Digital Corp (WDC) ára annak ellenére esett jelentését követően, hogy mind bevételei, mind profitja várt feletti lett. Részletek itt.
  • A Cirrus Logic Inc (CRUS) jelentősen verte a profit és árbevétel sorokon is a Wall Str várakozásait, azonban a tavalyi eredményhez képest az idei 3. negyedévben 16 centel romlott. A részvény ára 22 dollár körüli szintről 20-ra esett a számok közzététele után. Részletek itt.
  • A Deutsche Bank AG 92 millió EUR veszteséget jelentett, melynek oka a magas jogi költségekben keresendő. A papír ára esett a kedvezőtlen hírekte. Részletek itt.
  • Jelentett az autó és gépiparoz kapcsolódó gumiipari óriás, a Goodyear Tire & Rubber Co (GT). A cég nettó árbevétele 3%-ot esett, de részvényenkénti profitja emelkedett. A részvény 10%-ot ugrott szerdán kereskedési idő előtti premarketben. Részletek.
  • Szintén szerdán jelentett a csokiipari nagyvállalat, a Hershey Co (HSY), melynek mind a részvényenkénti profitja, mind az árbevétele az elemzői várakozás alatt maradt. Szerdán, kereskedés előtt a részvény $3-t esett, majd korrigált a hét folyamán. Részletek.
  • A Kraft Foods Group Inc (KRFT) is szerdán reggel adta ki jelentését. A vállalat 10%-os profit csökkenésről adott számot. EPS 74 cent (várt: 74 cent), EPS 12 hónapja: 83 cent. Bevétel 4,4 milliárd dollár (várt $4,47 milliárd), tavalyi bevétel $4,39 milliárd. A papír esett az aftermarketben. Részletek.
  • Szerdán jelentett Buffett egyik kedvence a Phillips 66 (PSX). Az olajipari, elsősorban finomítói termékeket gyártó, nagyágyú profitja jelentősen, kb duplájára nőtt egy év alatt az eső olajárak mellett. A magyarázatról és a számokról részletesen itt olvashatunk.
  • Statoil bevételei estek a csökkenő olajárak miatt. A papír ára is esett. Részletek itt.
  • Telenor ASA is szerdán tette közzé számait. Az elemzők elsősorban a skandináv régió növekedésének lassulását emelik ki. Ezzel együtt az EBIDTA 6,7%-kal nőtt. Az eladások  6,7%-ot nőttek 27,7 milliárd NOK-ra. Az elemzők 27,3 milliárd NOK-t vártak. A részvények ára 0,2%-ot nőttek. A papír az elmúlt 5 évben közel 3-szorosára emelkedett. Részletek itt és itt.
  • Szerdán jelentett a Visa Inc (V), melynek részvényei 4%-ot ugrottak miután árbevételben és profitban is a várt fölött teljesített a bankkártyás fizetésekre szakosodott világcég. Részletek.
  • Kiváló számok a bankkártyás multiktól - marketwatch.com
  • Columbia Sportswear Co (COLM) csütörtökön jelentett. Az ismert sport ruházat gyártó, forgalmazó világcég árbevétele és profitja is jobb lett az elemzők által előzetesen becsült értéknél. A soron következő negyedévekre emelte a cég várakozásait. Az árfolyam ugrot. Részletek.
  • A Kellogg Co (K) részvényenkénti profitja 1 centtel verte a várakozást. A cég eladásai ($3,64 milliárd) elmaradtak a várakozástól ($3,70 milliárd). A részvény ára emelkedett a csütörtöki premarketben. Részletek.
  • A Visa után egy nappal a konkurens MasterCard Inc (MA) tette közzé negyedéves számait. EPS 87 cent, becsült EPS 78 cent. Nettó bevétel 13%-ot ugrott egy év alatt. Szeptember 30-ig a cég 2,1 milliárd darab MasterCard és Maestro kártyát bocsátott ki világszerte. A papír ára több, mint $5-t ugrott csütörtök reggel. Részletek.
  • Az elemzők és a sajtó által figyelt papír volt csütörtökön még a Starbucks Corp (SBUX), mely a jelentés után esésnek indult, miután a cég profitja és a következő negyedéves előirányzata is elmaradt a piaci várakozásoktól. Az árbevétel egy év alatt 10%-ot nőtt. Részletek.
  • A német autógyártó világcég, a Volkswagen AG szintén csütörtökön jelentett. A cég üzemi nyeresége a várt feletti lett, miután az európai és kínai piacon a vállalat luxus márkái, az audi és porsche, kiemelkedő mennyiségben találtak gazdára. A részvény 3,7%-ot emelkedett. Részletek.
  • CBOE Holdings Inc (CBOE): a chicago-i tőzsde operátor bevételei és profitja is szépen nőtt, miután a tranzakciók száma emelkedett. EPS 57 cent lett, míg egy éve még 47 cent volt. A részvény ára emelkedett. Részletek.
  • Chevron Corp (CVX): az olaj multi profit soron emelkedett, míg bevétel soron csökkent. A Chevron papírjai estek. Részletek itt.
  • Exxon Mobil Corp (XOM): a világ legnagyobb olajvállalatának eredményeit a finomítói működés eredményessége jellemezte a negyedévben. Itt a vártnál nagyobb a profit. A profit 3%-ot nőtt (év/év). Részletek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.