whos_among_us

2012. augusztus 3., péntek

Draghi the Dragon

Bernanke és Draghi - examiner.com
A héten az amerikai és európai jegybank is fontos ülésen van túl. A befektetők mindkét intézménytől a monetáris lazítás újabb - valamilyen - megoldásának bejelentését várták. Azonban ez elmaradt az óperencián innen és túl is. Mario Draghi - ha lehet fokozni - amerikai kollégájára még rá is stromfolt annyival, hogy bejelentette, hamarosan komoly intézkedéseket tesznek. ... azaz nem jelentett be semmit, csak hajtogatja amit már eddig is tudott mindenki: nagy a baj és ilyenkor helye lehet különleges intézkedéseknek is.
Draghi beszéde, mint hatalmas pöröly csaptott le a piaci chart-okra és a befektetők ész nélkül adtak minden a piacon, ami a kezük ügyébe került. Hatalams esés bontakozott ki szerdán miután kiszivárgott, hogy a FOMC nem döntött érdemben semmiről, amit a piac várt volna, majd erre tromfolt rá csütörtökön az ECB és Draghi, ami után az éles esés folytatódott.
Az árupiacok húzták a legrövidebbet. A nemesfémek, az olaj (WTI), a földgáz, az ipari fémek, a gabonák, a soft árupiaci termékek (a gyapot kivételével) mind esésnek indultak. A legdúrvábban a 7 hete emelkedő földgáz járt 7% fölötti eséssel. Ehhez a zakóhoz a jegybanki fejleményeken kívül hozzájárult az erős dollár, a földgáz hosszú ideje tartó erősödése, a rossz heti amerikai makró adatok, a spekulatív vételek hírtelen zárása  és profit realizálás, továbbá egy tegnapi kedvezőtlen készlet adat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.