whos_among_us

2013. augusztus 8., csütörtök

14% ugrott a Tesla árfolyama

A Tesla (TSLA) által közzétett eredményeknek megörültek a befektetők, mely jelentős, 14%-os áremelkedést okozott az aftermarketben a cég papírjainak. A vállalat egyszeri hatásoktól megtisztított profitja 20 cent lett részvényenként. Az árbevétel $405.1 millió lett, míg tavaly ugyanekkor még csak $26.7 milliós árbevétellel büszkélkedhetett a Tesla. Az elemzők 17 cent veszteséggel számoltak részvényenként $383 millió árbevétel mellett.
A negyedév során a cég 5150 db Sedant (Model S) értékesített, az előirányzott 4500 db helyett és a gyártási kapacitását is 25%-kal növelte a felpörgött rendelésekkel együtt a negyedév során, ami kb 500 autót jelent hetente. A cég az aktuális negyedévre valamivel több mint 5000 db értékesítését jelezte, míg egész évre várhatóan 21000 db elektromos autó gördülhet ki a gyártásból.
Sok elemző az árfolyamot jelentősen túlárazottnak tartja. Ugyanakkor a befektetők egyre inkább a sikeres jövőt kezdik vízionálni amikor a cég papírjait vásárolják vagy tartják! A legtöbb pénzügyi elemző ház és bank vételre, felhalmozásra ajánlja a papírt. A kisbefektetők közül sokan ezév végére akár $200-os árfolyamot sem tartanak lehetetlennek.

Jelentett ma az akciós kiskereskedelmi kuponjairól ismert Groupon (GRPN). A vállalat papírjai 14%-ot meghaladóan emelkedtek, miután várakozáson felüli kereskedelmi eredményeket tettek közzé. Az árbevétel 7%-ot emelkedett. Különösen az észak-amerikai eladási adatok lettek kiugróan jók.

A világ egyik legnagyobb élelmiszeripari cége a Mondalez International (MDLZ) is közzétette 2. negyedéves üzleti számait. A MDLZ 1,5%-ot emelkedett a vegyes eredményekre. A befektetőket a cég két dologgal is megörvendeztette: jelentősen megnövelte saját részvény vásárlási programját, melyben 2016-ig mintegy 6 milliárd dollár értékben vásárolja saját papírjait a cég (a korábban már jóváhagyott 1,2 milliárdos program lett lényegében kibővítve). A másik fontos hír, az osztalék szint 8%-os emelése 14 centre (per negyedév).

kávés kapszulák - coffeetypes-info.com
Nap végén jelentett a Green Mountain Coffee Roasters Inc (GMCR) is. A cég az ún. egyszemélyes kávéfőzésről szól. A vállalat értékesít kompakt kávé kapszulákat és a kapszulákból kávét főző sajátmárkás kávéfőzőket. A cég profitja év/év alapon 59%-ot ugrott! Az egyszeri hatásoktól megtiszított EPS 82 cent lett, míg tavaly 52 cent volt ez az érték.
A vállalat eladásai 11%-ot nőttek, de nem eléggé, mert az árbevétel némileg elmaradt az elemzői várakozásoktól, ami így több mint 5%-os esését okozta a papírnak.

A Blogger véleménye, hogy az ún single-served kávézás és az ilyen kávé gépek terjedésével a GMCR további és akár jelentős növekedést is elérhet, de egyre inkább számolnia kell a konkurensekkel is, mint amilyen a Starbucks. A visszaesett ár viszont akár jó beszálló pont lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.