whos_among_us

2013. augusztus 1., csütörtök

Az S&P500 áttörte az 1700-as szintet - Soros beszállt a Herbalife-ba

Az egyik legfontosabb amerikai piaci index, az S&P500 ma áttörte a lélektani 1700 pontos határt. A befektetők jó hangulata töretlen. Az index ráadásul nem is állt meg, hanem tovább emelkedett.
A FED eheti ülését követően semmi jele nem mutatkozott annak, hogy a havi 85 milliárd dolláros eszközvásárlási programot elkezdené letekerni. Ugyanakkor a kiváló amerikai munkanélküliségi adatok és a "nem-is-olyan-rossz" Kínai várható növekedési kilátások rendessen tuningolják a piaci hangulatot.

A hétfőn a kereskedést követően tette közzé második negyedéves számait az egészséges életmódhoz kapcsolódó termékeiről ismert Herbalife (HLF). Az egy részvényre jutó nettó profit $1.34 lett, míg tavaly ez a szám még csak $1.09 volt, azaz 23%-os a növekedés!! Az árbevétel $1.22 milliárdja is több, mint 18%-os növekedést jelent a tavalyi bevételhez képest! Ezt tetézték meg még azzal, hogy növelték az egész évre vonatkozó profit kilátásokat is. Nem is lehet csodálkozni, ha a papír ára 4,5%-kal ugrott. A hét további részében a papír ára aztán némileg csökkent ... Amíg ...

... ki nem derült, hogy George Soros egy jelentősebb részvénycsomagot vásárolt a vállalatban a papír további emelkedésére számítva. A hírre azonnal 7%-ot ugrott a papír értéke. Emlékezetes, hogy a másik híres hedge found guru, Bill Ackman, a cég működését piramis játékhoz hasonlította és 20 millió részvényes short pozíciót tartott alapjában.
Az ár növekedésével a short poziciók száma alig csökken; valaki sokat bukhat!
Emlékeznek a Teslára?
- foxbusiness.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.