whos_among_us

2013. augusztus 17., szombat

Emelkedőben a magyar kötvény hozamok

magyar CDS felár alakulása az elmúlt egy évben - adatok a dbresearch.com-ról


10 éves hazai állampapír hozam szintjének változása az elmúlt években - tradingeconomics.com
A magyar hosszú lejáratú kötvények hozama ismét emelkeésnek indult trendszerűen, ahogy az amerikai kötvényvásárlási program csökkentését a piac árazni kezdte a különféle eszközökben. (Ez egyébként más feltörekvő kötvényekre is igaz - más más mértékben.) 
A csődkockázati biztosítsás (CDS) árazását is befolyásolja az "olcsó pénz" gyors apadásának veszélye. A kockázatot természetesen tovább emelhetik a hazai gazdaságpolitika egyes lépései (pl a banki adós mentés mikéntje, vagy bármilyen új és további forrást elvonó adó kivetése a gazdaságra).
Sajnos nyugtalanító hírek érkeznek Görögország felől is, melynek kockázatát még igazán nem is kezdték - vélhetőleg - árazni a befektetők. A QE3 megcsapolásával együtt egy görög potenciális államcsőd közeli helyzet komoly hatással lehet a piacra. A perifériás kötvény hozamok ismét megugorhatnak. Az EUR-val szemben az USD, a GBP, a NOK és a CHF ismét erősödhet. A HUF pedig akár jelentősen begyengülhet.
A német parlamenti választások szeptember 22.-én lesznek. Addig a görög téma várhatóan "agyon lesz hallgatva". Elemzők egy újabb, komoly és fájdalmas hair-cut-ról beszélnek. A megalakuló német kormánynak minden esetre a görög helyzet megoldása az elsők között kell legyen a "To-Do" listán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.