whos_among_us

2013. augusztus 2., péntek

Jelentett a Kraft Foods és a LinkedIn, örültek a befektetők

Tegnap két fontos, nagyobb, jobban figyelt cég jelentése látott napvilágot.

A Kraft Foods (KRFT) a világ egyik vezető élelmiszeripari vállalat csoportjának az észak-ameriaki "részlege" tette közzé számait. (Emlékezetes, a Blogger is post-olt róla tavaly, hogy a Kraft Foods (KFT) tavaly ősszel szétválasztotta és két külön tőzsdei cégbe vitte szét az észak-amerikai és a nemzetközi operációit.)
A Kraft Foods profitja 37%-ot javult év/év alapon. A vállalat $1,38 EPS-t tett közzé (egy részvényre jutó profit), míg egy éve ez az érték még csak $1,02 volt. Az árbevétel 2013Q2-ben azonban 1,1%-ot csökkent 4,74 milliárd dollárra (4,79 milliárdról). A 4,82 milliárdos elemzői várakozásokhoz képest az árbevétel csökkentés még drasztikusabb. A papír értéke 0,5%-ot emelkedett a hivatalos kereskedési időszak utáni elektronikus kereskedésben (aftermarket).

A LinkedIn alapítója és vezérigazgatója, Reid Hoffman -
healthcarefineart.com
Jelentett a népszerű álláskeresési és egyéb személyügyi szolgáltatásokat nyújtó közösségi platformot üzemeltető LinkedIn (LNKD) is. A papír 4,5%-ot emelkedett az aftermarketben, habár a vállalat visszavett némileg az éves eredmény kilátásából. Az egyszeri hatásoktól megtisztított EPS 38 cent lett, míg az elemzők 31 centet vártak. Az értékesítés azonban elmaradt a várttól: a cég 228.2 millió dolláros értékesítéi eredménye kevesebb az elemzők által várt 354,3 millió dolláros eredménytől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.