whos_among_us

2014. május 6., kedd

Szabadesésben a Twitter

Nincs jó időszaka a közösségi oldalakat működtető internetes cégeknek. A legfontosabb story ma a Twitter (TWTR) hatalmas ár esése (a post írásakor  -14,5% az esés). A papír régóta ereszkedik változó ütemben, azonban ma járt le az az időszak, amikortól a korai befektetők és a cég vezető tisztségviselői, dolgozói eladhatták a kibocsátáskor a birtokukban lévő papírokat.

A szentiment ragadós volt, mert a Facebook-ot (FB) is rántotta magával. A papír -3% feletti esésben van a post írásakor. A LinkedIn (LNKD) részvényének ára is -4,7%-os zuhanásban van. Az amerikai piacra nem rég bevezetett Weibo (WB) -6,3%-os értékcsökkenésben van jelenleg.

Az internetes közösség oldalakat működtető cégek mind az ún momentum részvények közé tartoznak, melyek az egyik legnagyobb volatilitást mutatják az elmúlt időben.

A legnagyobb probléma a befektetők szemében az ilyen cégek esetében álatlában az üzleti modell "jósága" és a termék "jövő állósága". A Twitter jó negyedéves számokat publikált, de nem volt elég bíztató a befektetők elé tárt jövő kép. Ráadásul sorra jelnennek meg az újabb és újabb közösségi alkalmazások, melyek folyamatosan kihívást jelentenek a "nagyoknak". Érdekesség, hogy a Twitter és az Amazon pont ma jelentetette be új üzleti együttműködését.

Közösségi oldalakat működtető cégek papírjainak áralakulása - SL50 @ StockTwits.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.