whos_among_us

2014. június 9., hétfő

Apple és 3D Systems

Az Apple (AAPL) ma forgott először a régi árfolyam 7-ed részén. Azaz minden részvényes 7 új részvényt kapott mára egy régi részvénye után. Az elemzők egyértelműen felfelé várják a papírt. A Stifel ma publikált új célára $110. Ehhez egyébként 14-15% emelkedő elég is lehet a jelenlegi $93,60-os szintekről. A $100-os lélektani szinthez pedig 6% emelkedő is elég lehet. Az amerikai bróker cég minden esetre a kockázatokra is figyelmeztet.

A három-dimenziós nyomtatók tervezésével, kivitelezésével és értékesítésével foglalkozó 3D Systems Corp. (DDD) ez év elejéig nagyjából a "legtrendibb" momentum részvények között tartották számon a területen tevékenykedő társaival (SSYS, XONE) együtt. A részvény majdnem $100-ig szaladt január első napjaiban, majd ezt követően jó ~45%-ot korrigált és jelenleg $50-on áll a papír. Elemzők a részvény további árcsökkenését már nem várják. Fundamentális alapon a story jó. A 3D nyomtatási technika és a nyomtatók is nagy fejlődésen mennek át. 
A 3D Systems a Hershey-vel jelenleg az étel nyomtatáson dolgozik együtt, míg az Intellel a chip gyártás területén működik együtt a nagyobb cégek közül.
Komoly lendületet adhat az egész iparágnak, ha az Apple vagy a Samsung valamelyik új csúcs készülékébe 3D szkennert építene, amiről jelentek meg pletykák, miután az Apple megvette az izraeli PrimeSense vállalatot. Persze külön egységként máris kapható ilyen kütyü. Az RBC elemzője a Thingiverse, Cubify.com jellegű közösségi platformok terjedésében lát komoly húzóerőt.

A Blogger az Apple-t vételre ajálja. A DDD-t pedig megfontoltan szintén vételre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.