whos_among_us

2014. június 11., szerda

DAX 10 000 felett

DAX áttörte a 10 000 pontos határt - investing.com
Az elmúlt napokban a DAX (legnagyobb, 30 blue-chip papírt tömörítő német tőzsde index) áttörte a lélektani 10 000 pontos határt és az elemzők mind technikai mind fundamentális alapon további emelkedést várnak. Főleg az amerikai papírokhoz képest az európai részvények árát "olcsónak" gondolják. 
Az ECB minap bejelentett prompt monetáris lazító intézkedései, valamint a belengetett "pénznyomtatás", illetve LTRO program hatalmas pénz mennyiséget mozgat ki a tőkepiacokra, ami aztán elkezdi keresni a helyét ... Jó része részvényekbe vándorol, miután a kötvény piac alacsony hozamszintjei kevésbé vonzó lehetőségeket kínálnak. A kiáramló pénz másik része a magas kamatkülönbözetet biztosító fejlődőpiaci devizák irányába áramolhat (carry trade stratégia).

A Blogger vezető német cégek papírjainak vásárlását továbbra is ajánlja, de a DAX indexkövető ETF-ek vásárlása is javasolt. Ezekből elég bő a választék. Érdemes a nagyobb forgalmú, likvidebb változatokból választani. A kínálatban szerepel többszörös tőkeáttételt is tartalmazó változatokat a nagyobb kockázatokat "bevállaló" befektetők részére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.