whos_among_us

2014. július 31., csütörtök

Ackmannak bejött ... 11%-ot esett a Herbalife

A gyorsjelentések 4. hetében is számos érdekes eredményt láthatunk. Bár a hétnek még nincs vége, a Blogger néhány vállalati jelentést szeretne kiemelni és ismertetni ebben a postban a hétfői napról.

Az amerikai tyúk tojás kereskedelem meghatározó szereplője, a Cal-Maine Foods (CALM), hétfőn reggel tette közzé számait. Az egy részvényre jutó nyeresége $1,30 lett, ami 15 cenntel verte az elemzők által várt $1,15-os szintet. A cég 371,6 millió dolláros bevétele is verte a várt 325,9 milliós becslést és 14%-os növekedést mutatott az egy évvel korábbi számhoz képest. Az árfolyamnak azonban nem tett jót, hogy a Sidoti az eddigi vételi ajánlását semlegesre módosította. A szolgáltató a jelentős növekedés után, a 3. negyedévre már nem vár további nagy mértékű emelkedést. A papír ára a jó eredménye ellenére jelentős ereszkedésbe kezdett az elmúlt napokban.

A William Ackman hedgefound milliárdos által az elmúlt hónapokban jelentős össztűz alatt tartott és piramis játéknak titulált Herbalife (HLF) szintén hétfőn, piac zárást követően tette közzé jelentését, ami sajnos nem volt túl szép. Az MLM értékesítéssel dolgozó vállalat egy részvényre jutó profitja 1 centtel elmaradt a várakozástól és így $1,55 lett, ám az elemzők legalább $1,56-ral számoltak. A nettó értékesítés is gyengébbre sikerült. A vállalat 1,31 milliárd dollár nettó kereskedelmi eredményt jelentett, míg 1,36 milliárdot vártak a részvénypiaci elemzők. Kedd reggel a cég papírjai mintegy 11%-ot zuhantak a rossz eredmények, a növekedési kilátások romlása és Ackman támadásának együttes hatására.
Az ellentétes pozícióból beszélő két befektető milliárdosról készült karikatúra jól mutatja a Herbalife
körüli média csatákat, mellyel az árfolyamot és a befektetői hangulatot igyekeznek befolyásolni - wsj.com

A snack foods piac meghatározó szereplője, a J&J Snack Foods (JJSF) szintén hétfőn tette közzé számait. Az eladások 8%-ot nőttek az elmúlt év azonos időszakához képest, a nettó profit pedig 12%-ot ugrott. Az üzemi bevétel 10%-ot nőtt egy év alatt. Az egy részvényre jutó profit 13%-os ugrást mutatott. Míg az EPS egy éve még csak $1,12 volt, a jelentés szerint a vállalat EPS értéke $1,26-ra nőtt. A papír jelentős ugrással nyitott a kedd reggeli kereskedésben, majd a profit realizálások miatt az árfolyam fokozatosan csökkent.

A Waste Management Inc (WM) is a hét első napján tette közzé negyedéves eredményét. A hulladék kezelő vállalkozás számai tetszettek a befektetőknek. Az egyszeri hatásoktól tisztított EPS 60 cent lett, míg egy éve 54 cent volt ez a szám. A cég $3,561 milliós árbevétel azonban elmaradt az elemzők által várt $3,612 milliós számtól. A papír kb másfél dollárt erősödött a kedd reggeli kereskedésben.
A hulladék feldolgozó iparág és az ebben dolgozó cégek általában vétel vagy felülteljesítő kategóriában vannak a legtöbb elemzőháznál. Ez a korábban elhanyagolt terület egyre fontosabb és nagyobb bevételeket termelhet, ahogy a környezetvédelmi előírások a világ minden táján egyre szigorúbbak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.