whos_among_us

2014. július 14., hétfő

Robbant az Alcoa gyorsjelentése - 4% profit növekedés a Wells Fargo-nál


Múlt heti gyorsjelentés összefoglaló élére a második negyedéves számait kedd délután közzétevő Alcoa (AA) kerül. Az alumínium ipari óriás robbantott eredményével! Míg az elemzők 12 cent eredményt vártak részvényenként, ami így is 7 centes növekedés lett volna az előző év azonos időszakához képest, addig a cég 18 centes részvényenkénti profitról számolt be!
Az 5,84 milliárd dolláros árbevétel is várt feletti lett! (Az elemzők mindössze 5,7 milliárd dollárt vártak.)
Az Alcoa az idei év egyik nagy meglepetése. A részvény ára idén mintegy 40%-ot emelkedett, de az elmúlt 12 hónapban 85%-os növekedést könyvelhetnek el a részvényesek! Elemzők a részvény további emelkedését elsősorban a megnövekedett autó és repülőgép ipari megrendelésekhez kötik. Az amerikai és a globális gazdaság lendülete tehát vitális az alumínium kereslet fennamradásához, bővüléséhez, ami viheti tovább a részvény árat felfelé.
Az elmúlt időszakban több befektetési bankház és bróker cég javított az Alcoa célárán vagy súlyozásán: az elmúlt héten például a Morgan Stanley ajánlotta felül-súlyozásra a papírt.
 
Pénteken jelentett az amerikai óriás bank, a Wells Fargo (WFC). A vállalat profitja 4%-ot emelkedett tavalyi 2. negyedévhez képest és így 1,01 dollár lett részvényenként, ami lényegében megfelelt az elemzői kar várakozásának. Azonban szakértők úgy ítélik, hogy a bank profit termelő képessége lassulni látszik. Negyedéves árbevétele mintegy 300 millió dollárral csökkent az előző év hasonló negyedévéhez képest: 21,1 milliárdra 21,4 milliárdról. A részvény ára 0,6%-ot csökkent a gyengébb eredmény hatására.
Az utóbbi időszakban - a bank profiljában hagyományosnak számító - jelzálog hitelek értékesítése mellett, autó finanszírozási hitelek értékesítését futtatták fel jelentősen. Az elmúlt év folyamán mintegy 11%-ot nőtt az autóhitelek száma. Elemzők ezt úgy értéelmezték, hogy a tevékenység emeli a teljes hitelezési kockázatot. Másfelől csökkent a jelzáloghitelek értékesítésének mértéke. Mindez nyomást helyez a papír árfolyamára.
A bank részvény ára péntek reggel esett, majd korrigált némileg felfelé. A több éve trendszerűen növekedő értékű bankpapír ára kb egy, másfél hete kezdett sűlyedni. Több elemzés foglalkozik azzal, hogy a Wells Fargo növekedése nagyjából a csúcson lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.