whos_among_us

2014. július 16., szerda

Kiugró eredmények: JPM, GS, INTC, JBHT, CMA

Hétfő reggel, piac nyitás előtt tette közzé számait a J P Morgan (JPS). A bank gigász várakozáson messze felül teljesített! Az egy részvényre jutó profit (EPS) 1,59 dollár lett, az elemzők mindössze 1,29 dolláros eredményt vártak. A 25,3 milliárd dolláros árbevétel is messze a várt 23,76 milliárd feletti. A jelzálog hitelezés lassulása itt is éreztette hatását, akárcsak a Wells fargo esetében. A cég papírjai 3,52%-ot emelkedtek a pozitív hírekre.
Hétfőn az Oppenheimer pénzügyi szolgáltató felülteljesítőre javította a papírt és a korábbi 68 dolláros célárat 72 dollárra javította.

A tegnap jelentő másik bank óriás, a Goldman Sachs (GS) is remek számokkal örvendeztette meg részvényeseit. A 4,10 dolláros részvényenkénti profit messze veri a várt 3,05 dolláros értéket. A 9,13 milliárdos árbevétel is messze túlszárnyalta a várt 7,97 milliárdot. Az egyes banki tevékenységekből származó bevételek is mind kiválóak. A részvény ára 1,3%-ot nőtt.

Kedd reggel tette közzé a Johnson & Johnson (JNJ) a negyedéves eredményeit. A vállalat egy részvényre jutó eredménye 1,66 dollár lett, ami veri az 1,55 dolláros elemzői várakozást. Az árbevétele is ugrott. A várt 18.94 milliárd dollár helyett 19,49 milliárd bevételt könyveltek el. A cég emelte az egész évre vonatkozó profit kilátásait is. A részvény közel 2%-ot esett reggel, amit csak némileg tudott korrigálni napközben. A jó eredmények ellenére ennek oka lehetett, hogy a J&J kereskedelmi margója 0,4%-ot csökkent jelentése szerint, tehát értékesítéshez kapcsolódó költségei nőttek. Ezt a piac rosszul fogadta.

Tegnap délután az Intel (INTC) is erős számokat tett közzé! EPS 0,55 dollár (elemzői várakozás: 0,53 dollár). Árbevétel: 13,83 milliárd dollár (elemzői várakozás:13,69 milliárd dollár). A hagyományosan magas osztalékszintet biztosító mikroelektronikai gyártó részvényeinek ára az aftermarketben 4,48%-ot ugrott a jelentés napvilágrakerülését követően. A háttérben a (vállalati) PC eladások visszaesésének megállása áll, illetve növekedése áll. A szakértők megjegyzik, hogy a jelenség mögött a Windows XP támogatásának lejárása is állhat. Sok vállalat a régi, megbízható operációs rendszerről történő átállást az utolsó pillanatokra hagyta, ami általában hardver vásárlásokkal is együttjárt.

Yahoo's CEO and CFO in a videocast - marketingland.com
Délután jelentett a Yahoo! (YHOO). Az internetes nagyvállalat egy részvényre jutó nyeresége 1 centtel elmaradt az elemzők várakozásától: 38 cent helyett 37 centet jelentett. A várt 1,09 milliárd dolláros árbevétel helyett csak 1,04 milliárdot tettek közzé. A papír árfolyama ennek ellenére emelkedett több, mint 1%-ot! Ennek hátterében két dolog is állhat: egyfelől az eredmények alig rosszabbak az elemzők várakozásánál (a befektetők vélhetőleg rosszabbra készültek), másfelől a cég az által birtokolt Alibaba részvényekből (a teljes állomány 24%-a) kevesebbet szeretne értékesíteni az Alibaba IPO-jakor az eredetileg tervezett 50%-nál.

A Boston Private Financial Holdings (BPFH) részvényenkénti nyeresége egy negyed év alatt 5 centet javult: 20 centről 25 centre. Az előző év azonos időszakában 18 cent volt az eredmény. Az elemzők 21 centet vártak. A kis bostoni banki papír folytatta emelkedését az eredményeket követően.

John Roberts III, CEO of
J.B. Hunt Transport Services -
arkansasbusiness.com
A bank holding Comerica (CMA) szintén tegnap tette közzé számait. EPS 80 cent lett, míg az elemzők jellemzően 76 centes eredményt vártak a cégtől. A nettó bevétel 5,6%-ot emelkedett, amit a költségek csökkentésével és a hitelezésen elszenvedett veszteségek csökkentésével értek el. A cég javította egész éves kilátásait is. A papír ára jelentősen tudott emelkedni napközben. Az FBR Capital hétfőn emelte a cégre kiadott célárát 48 dollárról 54-re felül teljesítőként.

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb fuvarozó vállalkozása szintén tegnap tette közzé negyedéves számait. Az első negyedévben a kemény tél álal súlytott J B Hunt (JBHT) 6,5%-os profit növekedésről számolt be. Az EPS 79 cent lett a tavalyi 2. negyedévben elért 73 centhez képest. A cég árbevétele 12%-ot nőtt, 1,55 milliárd dollárra. Az elemzők 79 centes részvényenkénti eredményt és 1,53 milliárdos bevételt vártak. A befektetők jól fogadták a jelentést. A papír ára nagyot ugrott a tegnapi kereskedésben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.