whos_among_us

2011. szeptember 7., szerda

Amazon (AMZN) elemzés - NASDAQ

A NASDAQ elemzői górcső alá vették az Amazon papírjait és egy sor támpotot kínálnak annak, aki a technológiai papírok vásárlásán töri a fejét és jó befektetést keres közép, hosszú távon.
Az anyagból látható, hogy az elemzők többsége vételre ajánlja a papírt, bár a várakozások mérsékeltebbek mint az Apple esetében.
Érdemes egy pillantást vetni az árfolyam elmúlt 5 évének alakulására: ugyan 2008 őszén volt egy komoly visszaesés, amit azonban a papír gyorsan korrigált és lényegében egy töretlenül emelkedő papírt láthatunk, mely az elmúlt 3 évben több mint négyszeresére emelkedett!!
Fontos a fundamentumok oldalán, hogy az Amazon az e-könyv piacot lényegében forradalmasította. Mig pár éve a zászlós termékek egyértelműen a könyvek és CD-k, DVD-k voltak, mára a Kinde és az e-könyvek az  eladások piacvetetői. Maga a Kindle is forradalmi átalakulásokon megy át. Sokan az elemzők közül is a terméket az Apple táblagépeinek kihívójaként emlegetik.
Összességében a papír a mai napig nagyon jó befektetési terep. Persze érdemes megvárni egy beszállással a mostani piaci helyzet egyértelmű javulását.

AMZN elmúlt 5 év - NASDAQ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.