whos_among_us

2011. szeptember 26., hétfő

Nyugaton a helyzet változatlan

A mai nap történései "felemások". Az ázsiai piaci indexek veszteséggel, az európaiak komoly emelkedéssel, míg az amerikai indexek is pozitív tartományban zártak. E közben az EUR/USD árfolyam ma benézett az 1,34-es szint alá. Az árfolyam - ha lassan is - törekszik lefelé. A dollár erősödik. A befektetők továbbra is elsősorban a dollárban bíznak a svájci valuta Euro-hoz rögzítését követően.

Folytatódott a múlt héten kezdődött arany és ezüst árfolyam esés. A mai esésért az okolható, hogy a CME Group megemelte a határidős piacokon a letéti követelményeket. Az esés még nem állt meg. A portfolio.hu cikke szépen leírja, hogy a nemesfémek "safe haven" jellege jelen esetben miért nem érvényesül most.

A bajor Ifo intézet ma publikált havi német gazdasági hangulat indexe tovább esett és 15 havi mélyponton van. Igaz, a DAX ezzel ma nem törődött és 2,87%-os emelkedést produkálva közel az 5346 pontos értéken zárt.

Már napok óta piaci pletyka, hogy az EU nagyhatalmai és a nemzetközi pénzügyi szervezetek a háttérben  tárgyalnak egy kontrolált görög csőd levezényléséről. Ennek keretében a legnagyobb hitelezők elengednék a görög tartozás felét. Ennek kapcsán az Európai Stabilitási Alap további feltőkésítéséről tárgyalnak. A pénzből az ECB az európai easing-et hajthatná végre azzal, hogy olasz és spanyol államkötvényeket vásárolnak.
Model S Alpha & Roadster együtt - teslamotors.com
Mindeközben a WTI olaj ára rendkívül volatilis egésznap 77,11$ és 81,32$ között ingadozott nagy leszúrásokkal. A trend egyenlőre emelkedő.

Az általam rendszeresen figyelt elektromos autó gyártó Tesla Motors (TSLA) részvényeinek célárfolyamát 35$-ra emelte a Robert W. Baird & Co. elsősorban az S Modell típus 2012-es bevezetési sikerében bízva. (Jelenleg 25,45$ körül van az árfolyam.) Sajnos ettől függetlenül a NASDAQ-on ma uralkodó negatív hangulaton ez sem tudott segíteni: a papír jelenleg 3,5% körüli mínuszban van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.