whos_among_us

2012. október 5., péntek

Jövő héten újra indul a jelentési szezon!

Futárok egy kínai Pizza Hut üzlet előtt.
A YUM! piaci részesedése a
kínai gyorséttermi piacon
jelenleg 5,5% - businessinsider.com
Október 9.-én piac zárás után indul az amerikai jelentési szezon a megszokott módon az Alcoa (AA) jelentésével. A cég tagja a DOW, 30 vezető amerikai céget magában foglaló indexnek (azon belül is az ipari szegmenst képviseli), így kiemelt figyelem kíséri teljesítményét. Az Alcoával kapcsolatban az elemzők inkább negatív eredményeket várnak.
A Groupon-tól (GRPN) viszont kifejezetten jó számokat vár a piac. Ma a papír árfolyama +9,4%-ot ugrott!
A Wells Fargo-tól (WFC) szintén jó eredményeket várnak a befektetők. Warren Buffett portfóliójában még mindíg a második helyen szerepel a papír. A tőzsdei szaksajtó a jelentési időszak közeledtével már egy ideje a WFC vételére buzdít. A WFC az egyik olyan nagy amerikai bank, mely elsősorban konzervatív hitelpolitikája és ebből adódó rendkívül egészséges hitel portfóliója okán a vállságban kevésbé vált érintetté.
A YUM! Brands 37%-ot emelkedett YTD. Az elemzők a jelenlegi áron még mindíg jó beszállót látnak annak, aki a papírban hosszútávon gondolkodik. A YUM fő növekedési terepe elsősorban Ázsia, ezen belül is Kína, ahol a lassuló gazdaságot a kormány a belső kereslet élénkítésével kívánja fokozni, ami a következő években az ott jelen lévő és a lakossági fogyasztásra építő cégeknek komoly árbevétel növekedés eredményezhet.
Okt. 9. kedd: Alcoa (AA), Yum! Brands Inc (YUM)*

Okt. 10. szerda: VOXX International Corp (VOXX)

Okt. 11. csütörtök: Groupon Inc (GRPN), GenCorp Inc (GN), J.B. Hunt Transport Services Inc (JBHT)

Okt. 12. péntek: Wells Fargo & Co (WFC), iGATE Corp (IGTE), J.P. Morgan (JPM)

* Pizza Hut, KFC, Taco Bell

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.