whos_among_us

2014. szeptember 18., csütörtök

Mai nap margójára

Mai nappal lép tőzsdére a Frankfurtban a svéd on-line kapcsolatépítő cég, a Trig Social Media AB. A vállalat lényegében egy holding, mely több fajta plattformot (trig.com, trigmoney.com, HeyHey, Trig Moments) egyesít. Árbevételének zömét az online vásárlásokhoz kapcsolódóan szerzi. A cégnek több, mint 26 millió ügyfele van jelenleg. A papír bevezető ára €3.00.

A skótok ma szavaznak ... Napok óta ezzel van tele a média. A döntés meghatározó lehet egész Európára nézve. Az utolsó mérések szerint igen magas szavazószám és a szétválást elutasítók kerülhetnek többségbe, bár a különbség kicsi.
Steven Camley karikatúra - heraldscotland.com
 
bbc.co.uk
Tegnap ülésezett a FED Nyiltpiaci Bizottsága (FOMC), mely lényegében a FED monetáris politikáját alakítja. Nagy meglepetések nem történtek ezzel kapcsolatban: ahogy sejthető volt 10 milliárd dollárral tovább vágták a kötvényvásárlási programot, 25 milliárdról 15 milliárdra. A kamathoz egyenlőre nem nyúltak. A "considerable time" (azaz "jelentős/tetemes idő") kifejezés előzetesen kiszivárgott a kétnapos ülésről, amit aztán Yellen, FED Elnök sajtótájékoztatóján meg is erősített. Ez a kifejezést gondolja a piac válasznak arra a kérdésre, hogy mikor emel kamatot a FED ... Persze az amerikai jegybanki nyilatkozatok és a jegybankárok nyilatkozatainak értelmezése külön tudomány. Minden szónak és a szavak sorrendjének is jelentőssége lehet.
Az általános vélekedés szerint 2015-ben el fogják kezdeni az emelést. Abban van vita, hogy ez már jövő tavasszal vagy csak nyáron indul majd meg. Az egyik lehetséges verziót a MarketWatch Bloggere boncolgatja ebben a cikkben. A sajtókonferencia összefoglalója itt található.
A piacok minden esetre szerették Yellen szavait. A részvény indexek zöldben zártak. A ma reggeli kereskedések zöme is pozitív tartományban zajlik.
A FOMC tagjának (időben változó) véleménye a várható kamatemelés időpontjáról - wsj.com (via Twitter)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.