whos_among_us

2011. október 21., péntek

Bigger Mac

McDonald's pole - wikipedia.com
A McDonald's (MCD) részvényei tovább emelkedtek és túllépték a 92$-t, miután a cég a mai napon közzétette a 3. negyedéves eredményeit, amelyek igen jóra sikeredtek: az idei 3. negyedéves profit 9%-ra ugrott 1.51 milliárd dollárra (azaz részvényenként 1.45$-ra), míg tavaly ilyenkor $1.39 milliárd dollár volt a profit, amiből akkor 1.29$-t esett egy részvényre. A teljes árbevétel nagyjából 14%-kal emelkedett 6,3 milliárd dollárról 7,17 milliárd dollárra a 3. negyedévre vonatkozóan.
A cég árbevétel és profit bővülést több tényező is támogatja: egyfelől az alapanyag élelmiszerek drágulása hajtja felfelé a gyorséttermi árakat, másfelől a McDonald's nagyon komoly pénzt és energiát fektet üzlethálózatának fejlesztésbe és így új piacok bevonásába. Ezen felül igen népszerűek világszerte a cég fejlesztései, speciális helyi akciói (pl helyi ételek bevonása a kínálatba időnként, a bolt hálózat jó részében több országban is ingyen WiFi szolgáltatás várja az ügyfeleket, a közismert gyerek menü mellé adott különféle játékok, stb.). Végül érdemes megfontolni a válság hatását is: a fejlett világban egyre többen esznek az általában olcsónak számító gyorséttermi láncokban.
A blogger a cég papírjait továbbra is befektetésre ajálja az elemzőkkel és szentiment megérzésükkel (pl. a marketwatch.com-on) szavazó befektetőkkel egyetemben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.