whos_among_us

2013. január 22., kedd

Jelentett a Verzion, jól teljesített É-Amerikában az Apple

Fran Shammo, CFO, Verzion
- businessinsider.com
Az Apple holnapi gyorsjelentésre vár mindenki a piacon! Az elemzői vélekedések a múlt hét végén és ehét elején nem túl bíztatóak. Inkább negatív a hangulat. Ráadásul a cég sem szivárogatott ki semmi bíztatót. 
Ma piac nyitás előtt tette közzé a nagy amerikai mobil telco, a Verzion (VZ) a jelentését, melyben 9,8 millió darab okostelefon eladásáról számolt be. Ebből 6,2 millió darab (63%) volt iPhone, a többi Android-os készülék! Ez a cég történetében a legjobb negyedév az iPhone eladások szempontjából! Az arány a tavalyi utolsó negyedévben "csak" 56% volt. Az eladott iPhone-ok fele LTE hálózattal lett aktíválva (csak az iPhone 5 LTE képes), jelentette be a cég vezérigazgató helyettese. A VZ árfolyama közel 1%-os pluszban jár.
A Verzion jelentése inkább pozitív az Apple-re nézve, de leginkább azt mutatja, hogy az észak-amerikai piacon, ahol a cég hagyományosan a legerősebb, most sem panaszkodhat majd. Az iPhone Q4-es nemzetközi értékesítési adataira azonban nem tudunk következtetni egyenlőre.

Mialatt a befektetők a holnapi Apple gyorsjelentés számaira várnak, az AAPL árfolyama a fenti pozitív VZ jelentés ellenére is lefelé csordogált ($496,63-ig), majd gyenge tempóban felfelé vette az irányt és közelít az $500-os szinthez a post írása közben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.