whos_among_us

2013. február 12., kedd

Coca-Cola jelentett, esett az ár

Coca-Cola palackozó sor - coca-colacompany.com/
A Coca-Cola árfolyamának mai esése tipikus tőzsdei túlreagálás: az ital gyártó óriás számai jók, DE a Wall Street még ennél is többet remélt! A cég jelentésében $1.87 milliárd negyedéves profitról adott hírt (41 cent/részvény) vs a 2011Q4-ben megkeresett $1.66 milliárd (36 cent/részvény). Az árbevétel a negyedévben 3.8%-ot emelkedett (11Q4-hez képest) $11.46 milliárdra dollárban számolva. A bevételeket dollárra konvertálás nélkül számolva a növekedés még jelentősebb: 5%.
Azonban az elemzők 44 centes profitot és $11,53 milliárd árbevételt reméltek.
Az értékesítési számok sem varázsolták el a befektetőket. A palackozott italok piacán használt ún. "case volume-ban" (case volume=5.678 liter) mért értékesítés 3%-ot emelkedett, de a befektetők itt is többet, 3,6%-os emelkedést vártak. (A vállalat előzetesen 3% és 4% közötti emelkedést jelzett, tehát elvben benne volt a tartományban, de a piac itt is többet szeretett volna látni. )
A palackozás terén is a várakozások alatt maradt a cég.
Az amerikai és európai piacokon az értékesítés növekedése igen gyenge volt, míg a fejlődő piacokon az eladás szárnyalt. A 2012-es év egészére vonatkozóan a növekedés világszerte 4% volt, míg a Q4-ben 3%.
A növekedés Észak-Amerikában és Japánban 2-2%, Európában -1%. Ugyanakkor Thaiföldön az értékesítés 22%-kal, Indiában 16%-kal, Oroszországban 8%-kal, míg Kínában "csak" 4%-kal emelkedett.
A KO az elmúlt 12 hónapban kb 14%-ot drágult, de ma 2,8%-ot esett.
A papír magas osztalékhozamával és hatalams nemzetközi hálózatával, folyamatos árbevétel termelő képességével ezen az áron jó beszálló bárkinek, aki szeretne stabil, jó osztalékfizető részvényt portfóliójába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.