whos_among_us

2012. március 15., csütörtök

TESLA lesz az új Apple? - Forbes.com

A Tesla Model-S belseje - Indulásra kész! - motortrend.com
A Teslával (TSLA@NASDAQ) kapcsolatban már jelentettem meg írást itt a blogon, mivel már korábban is láttam a cégben fantáziát. Aki esetleg nem tudná ... a Tesla az elektromos autókról és az elektromos autózásról szól, de ennek is a prémium szegmenséről.
Az elektromos autózás - főleg az Egyesült Államokban, de egyes európai országokban is - robbanás előtt van. (Ez mellett persze a hibrid meghajtású autókkal is szinte minden komolyabb gyártó már vagy előállt vagy a prospektusain már szerepelteti az 1 éven belül rendelhető modelleket.) A folyamatot sok minden hajtja: a magas olajárak, a technológia érettsége, az egyre fejlettebb (főleg nagyvárosi) környezetvédelmi előírások, igények, egyes országok adópolitikája (támogatják a szennyező járművek kiváltását).
A Tesla legrégebbi piacon lévő típusa a Roadster, ami egy elektromos sport autó (a Tesla egyben műfajt is teremtett ebben a kategóriában). A Model-S egy sportos 5 személyes, mely az idei évben kerül gyártásba és folyamatosan teljesítik a rendeléseket. A Model-X pedig egy családi egyterű, melynek gyártása jövő év végén indul és 2014-ben kezdik meg a szállításokat.
A Forbes Magazin internetes kiadásán jelent meg pár napja egy cikk, mely azt találgatja, hogy a Tesla lehet-e az "új Apple", abban a tekintetben, ahogy mind két cég az adott fázisban kiváló hatékonysággal használja fel a fejlesztésbe beletett pénzeket és hogy vezetői egyfajta vízionáriusok a saját területükön.
Minden esetre egyre többen fektetnek a cég papírjaiba, aminek hatására az árfolyama pár hét alatt jelentősen emelkedett/emelkedik. Az árfolyamot a MarketWatch oldalán érdemes nyomonkövetnie, akit komolyabban érdekel a papírba történő bevásárlás.
A cég papírjaiba elsősorban közép és hosszú távon érdemes fektetni a blogger véleménye szerint. (Persze a prompt spekuláció sem tilos adott esetben!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.