whos_among_us

2012. november 17., szombat

Abszolút stratégiájú származtatott alapok

Ahogy közeledik az év vége érdemes egy pillantást vetni a hazai vezető nyiltvégű abszolút hozamú alapok 12 havi teljesítményére. (Az abszolút hozamú származtatott alapok minden piaci körülény között nyereség elérésére törekednek.) 
A BAMOSZ honlapjáról elérhető adatokat használva, jól látható, hogy továbbra is az OTP Supra alapja biztosította a legjobb hozamot a befektetők részére (33,68%-ot a 2011.11.17-2012.11.15 időszakban). A grafikonról jól kitűnik, hogy ezt ráadásul viszonylag egyenletes növekedés mellett tette, nagy volatilitás nélkül.
A második helyen az OTP EMDA, mely 20,77%-ot hozott meglehetősen nagy volatilitás mellett az elmúlt 12 hónapban befektetőinek. 
Harmadik helyen a Concorde Platina Pí alapja, mely közel 12,89%-ot hozott egy év alatt a befektetőknek. 
Tőle alig lemaradva a negyedik helyen az AEGON Atticus Alfa alapja, mely 11,5%-ot biztosított 12 hónap alatt.
Sajnos az OTP G10 igen nagy volatilitás mellett sem tudta a tőle elvárható hozamot biztosítani. 7,45%-ot hozott tulajdonosainak. Az alap a fejlett piacokon fektet be. (A Blogger 15% feletti hozamot reálisnak tart.)
Az utolsó helyen a Concorde VM alapja van, mely 6,7%-os hozamával szintén picit alul teljesítő. Bár tudni kell, hogy ez az alap hazai állampapírban, betétekben és kötvényekben tartja vagyonának nagy részét és csak kisebb részével megy a kockázatosabb piacokra, így teljesítménye hagyományosan egyenletes, kis volatilitású. Éves eredményét általában a hazai éves átlagos államapapír hozamok környékére várhatjuk. A Blogger 8% feletti éves hozamot tart várt körüli értéknekezen a VM esetében.

Abszolút hozamú nyílt végű alapok telejsítménye - Supra magasan a legjobb telejsítményű - bamosz.hu

A Blogger minden befektető figyelmébe ajánlja az OTP Supra alapot, mely - egy májusi eséstől eltekintve - relatív egyenletes és kiemelkedő teljesítményt nyújtott a fent jelzett időtávon. Továbbra is ajánlom az alapot mindenkinek, aki magas hozamú befektetési lehetőséget keres megtakarításainak vállalható (kockázati szint: "számottevő", ami az OTP-nél kb a közepesen kockázatos szintet jelenti) kockázati szint mellett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.