whos_among_us

2012. november 23., péntek

Nielsen: az amerikai gyerekek elsősorban az iPad-et választják

A Nielsen Research rendszeresen, évről évre felméri az évvégi időszakban az amerikai gyerekek érdeklődését a különböző elektronikai termékek iránt. Az Apple termékek jó pár éve vezető helyen szerepelnek ezen a listán.
Pic reblog from NielsenWire - nielsen.com
A pár napja publikált eredmények szerint a megkérdezett 6-12 éves amerikai gyerekek közel fele (48%, de tavaly ez a szám 44% volt) "fejezte ki érdeklődését" (Interest in buying in next 6 months) az iPad irány és 36% vélekedett hasonlóan az iPad Miniről. Az iPod Touch és az iPhone szintén igen előkelő helyen szerepel a gyerekek kívánság listáján idn karácsonykor.
A 13 év feletti kategóriában is az iPad a győztes (igaz kisebb arányban és majdnem holt versenyben a számítógéppel). A 3. helyen az iPad-hez képest más tablet kategória végzett, amiben több cég és több operációs rendszer is versenyez. Biztos, ami biztos, a Nielsen kérdezői azért rá kérdeztek a jelentősebb konkurens termékekre is (Kindle Fire, Samsung Galaxy Note vagy Tab).
Pic reblog from NielsenWire - nielsen.com
A felmérésből is jól látszik, hogy ez az évvége a tabletekről szól majd a kereskedők szemszögéből. Az iPad és a többi Apple termék megtartotta vezető pozíciójat, de szorgosan jönnek fel az el az Android alapú tabletek is.
Az Apple pozícióit erősíti, hogy újabb hírek szerint a korábbi gyártási nehézségek az iPhone 5 tekintetében megszűnőben vannak. A gyártás kezd felcsatlakozni a vevői igények mögé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.