whos_among_us

2012. november 22., csütörtök

Darth Vader költözik

Pic from blogger.com
1977-ben készült el az első (IV. rész) Star Wars epizód, amely film és kultúra történeteti szempontból is kiemelkedő alkotás lett. Azóta a saga megálmodója és megteremtője, George Lucas hatalmas média és szorakoztató ipari nagyvállalattá fejlesztette a Star Wars szerzői jogait is birtokló LucasFilm-et. A cég az ismert mozi filmek elkészítésén túl, résztvesz videójátékok, animációs filmek, tv sorozatok és más, a Star Wars univerzumban elhelyezhető termékek elkészítésében.
A cég fő produkciója a jelenleg Clone Wars televiziós sorozat, melyet több országban is a Cartoon Network csatornán követhetnek nyomon a rajongók, mely között rengeteg gyerek mellett az idősebb korosztály is képviselteti magát.
Október végén robbant a hír, hogy a 68 éves szórakoztató ipari guru és üzletember 4,05 milliárd dollárért eladja a cégét a másik nagy álomgyárnak, a Walt Disney-nek. A Disney szinte egyből bejelentette, hogy elkészíti a Star Wars 7. részét 2015-re és utána várhatóan 2-3 évente egy-egy újabb részt. Továbbá folytatja a saga "gondozását". A soron következő rész forgatókönyvének írását Michael Arndt kezdhette el.
A hírek szerint Lucas három fogadott gyereke közül egyik sem szeretett volna a filmiparban elhelyezkedni és tovább vinni a LucasFilm-et. Az idősödő tulajdonos ezzel a húzással egyfelől szerette volna megkímélni - halála után - a családot a cég szétcincálásának jogi hercehurcájától, másfelől a céget, az ott dolgozókat, a rajongókat és a sagát is a lehető legelőnyösebb helyzetbe kívánta hozni, ahol a vevő képes az eddig megszokott minőségben biztosítani a vállalat további működését. A nyilatkozó tanácsadók okos döntésről beszélnek.
A Star Wars figurákkal számos terméket reklámoznak
a cégek; a LucasFilm bevételeinek jelentős részét
adják máig a figurák kereskedelmi felhasználása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.