whos_among_us

2014. augusztus 11., hétfő

5th earnings week 2nd half - 5. jelentési hét második fele

A múlt hétről pár jelentő cég, amelyeket a Blogger figyelt.

Az első az American Water Works Company (AWK), mely 1 centel rosszabb eredményt (63 cent) tett közzé az EPS soron az elemzői várakozásnál. Sajnos a cég árbevétele is elmaradt a várakozástól, de 4,8%-os növekedést mutat az előző év azonos időszakához képest. A várttól némileg elmaradó eredményekért a szaksajtó szerint az enyhébb májusi és júniusi időjárás hozzájárult. A vállalat a legtöbb elemzőháznál "VÉTEL" minősítésben van. Az AWK-ra a Credit Suisse pénteken $45-ról $49-ra emelte a célárat.

Szerdán jelentett az online tartalom szolgáltató AOL Inc (AOL). Az internetes cég árbevétele év/év alapon 12%-ot nőtt, bár a webes tartalmak mellett megjelenő reklámokból származó árbevétel 1%-ot csökkent, miután a cég eladta a Patch nevű helyi hírügynökséget a negyedév folyamán. Tisztított EPS 34 cent (tavaly 35 cent volt).

A Blogger egy további kedvence szintén szerdán hozta nyilvánosságra negyedéves számait. Az eletromos energia szektor egy érdekes résztvevője a texasi El Paso Electric Co. (EE). A növekvő amerikai gazdaság növekvő mennyiségű eletromos energiát követel, amelynek mentén az áramszolgáltató cégek szerepe és értéke erősödhet. A vállalat 75 centes EPS értéke 3 centtel jobb az elemzői várakozásnál. A cég változtatta éves egy részvényre jutó profit várakozását is egyúttal $2.15 - $2.40-ra. A részvény szerdán lefelé mozdult, de a hét végére az esést korrigálta.

Szintén szerdán tette közzé a magas osztaléka miatt kedvelt német Freenet AG a jelentését. A vállalat EBIDTA értéke 2,9%-ot nőtt Q2-ben. Az előfizetői létszám növekedésével is elégedettek az elemzők. A DB €20-os célár mellett tartásra ajánlotta a papírt.

A német piacról a Sky Deutschland AG az értékesítésének növekedése mellett sem tudta csökkenteni nettó veszteségét. Itt közben egy felvásárlási sztori segíthet a vállalkozáson.

Az MLM értékesítéssel dolgozó Nu Skin (NUS) részvényei 25%-ot zuhantak a szerdán közzétett jelentést követően. A krémeivel, vitaminjaival és számos más egészségipari termékével Magyarországon is jelenlevő cég EPS értéke $1,22 lett 650 millió dolláros árbevétel mellett, míg az elemzők $1,27-t reméltek 709 milliónál. A részvényre az igazi csapást a 3. negyedévre a vezetés által előrevetített gyenge,  $620-$640 milliós árbevétel jelentette. A Wall Street ennél tetemesen jobb növekedést árazott korábban: $847 milliót vártak Q3-ra. 
Emlékezetes, hogy a vállalat kénytelen volt elhalasztani kínai debütálását, miután a hatóságok tüzetesen meg kívántk vizsgálni a vállalat működését (ti. piramis séma vagy sem). Az engedélyt lényegében azóta sem kapták meg.

Szintén a hét közepén jelentett a két mégia óriás, a Time Warner Inc (TWX) és a Twenty-First Century Fox Inc (FOXA). Utóbbi 17%-ot növelte árbevételét és a következő negyedévekre is kielégítő növekedést jelentett. A részvény ára a héten számottevően nőtt. 
A Time Warner árbevétele ugyan a várakozás alatt maradt, de profitja 14cent/részvénnyel verte az elemzői várakozást. A cég részvényára 11%-ot zuhant szerdán, miután a cég vezére kikosarazta Murdoch média cézár ajánlatát a cégre vonatkozóan, aki ezt követően vissza is vonta $71 milliárdos ajánlattételét.

2,3%-ot nőttek a Wendys Co (WEN) részvényei csütörtöki jelentést követően. A gyorséttermi lánc árbevétele 19,5%-ot esett év/év alapon, miután egy vállalati program keretében csökkentette saját üzemeltetésű, kevéssé profitabilis vagy alacsonyabb forgalmú éttermeinek számát. Az elemzők várakozásához képest 1,2%-kal volt magasabb végül a bevétel. EPS 9 cent, ami egybeesik az elemzői várakozással és 12,5%-os növekedést jelent év/év alapon.

A Deutsche Telecom (DT) eredménye élesen javult (34,2% év/év). A cég árbevétele németországban 1,8%-ot csökkent 5,5 milliárd EUR-ra. Európa szerte sajnos szintén csökkent a cég bevétele 7,9%-ot. Az eladó sorban lévő amerikaileány árbevétele viszont 14,6%-ot ugrott az előző év azonos időszakához képest. A papír 2,5%-ot esett a számokra.

A két német sportszer gyártó értékesítései - az emelkedő trend megtört
- statista.com
Az Adidas AG csütörtöki jelentése nem jól sikerült. A részvények ára 4,4%-ot esett. A vállalat értékesítései kimondottan gyengék lettek Észak Amerikában (14%-ot esett) és Ázsiában (7%-ot esett, a kínai piac nélkül). Összesen 2%-ot esett világviszonylatban az eladás, ami így is 7 milliárd euró kiesést jelent a sportszer gyártónak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.