whos_among_us

2014. augusztus 6., szerda

Jelentések tegnapról


A Sprint felhagy az amerikai T-Mobile megvásárlási szándékával, miután a hatóság nem engedélyezte a két nagy telco cég egyesülését arra hivatkozna, hogy így túl kevés mobil szolgáltatóra szűkülne a piac, ami nem kedvez a versenynek. A Sprint igazgató tanácsa egyúttal leváltotta Dan Hesse korábbi vezérigazgatót is, aki a felelőse volt az egyesülésnek.
Ezzel a T-Mobile-ért folytatott csata nem ért véget. Egy francia és egy amerikai szereplő is versenyben van még. Viszont a Sprint 32 milliárd-os vételára elúszni látszik. A további ajánlattevők ugyanis várhatóan jóval kevesebb árat kínálnak majd.

Tegnap piac zárás után jelentett a számítógépes játékairól ismert Activision Blizzard (ATVI). A cég Q2 profitja 37%-ot esett, de így is verte az elemzői várakozásokat. A következő negyedévre és egész évre viszont a vártnál nagyobb profitot remélnek a vezetői. A többi szám bíztató eredményeket tükröz. Az ATVI 3,5%-ot drágult a keddi aftermarketben.

Úgyszintén kedden tettte közzé igen gyengére sikerült számait a Bloomin Brands (BLMN) floridai étterem lánc. A részvények ára 23%-ot esett miután a cég Q2-es profitja visszaesett és az év további részére is rontotta a management a várakozásait.

Tegnap Frank Appel vezérigazgató mutatta be a Deutsche Post második negyedéves eredményét, ami várt feletti lett! A 654 millió EUR-s EBIT 5,7%-os növekedést jelent, pedig az elemzők 609.5 milliót vártak mindössze. A német posta egész évre számolt EBIT növekedését a szakértők 3,1 milliárd EUR-ra várják. A megugrott eredményekhez sokat tett hozzá a vállalat csomag kézbesítési üzletága, mely az internetes kereskedelem felfutásával, a többi csomagküldő szolgáltatóval egyetemben, kiválóan teljesít.

Napelemes erőmű a kaliforniai
Mojave sivatagban (foto: Bloomberg) - marketwatch.com
Szintén kedden jelentett az Egyesült Államok legnagyobb napelemeket gyártó vállalata a First Solar (FSLR), melynek részvényei 7%-ot estek ezt követően. A vállalat egy részvényre jutó profitja a tavalyi 37 centről 4 centre esett vissza. Az elemzők 29 centes eredményt vártak. A napelemgyártó árbevétele is elmaradt az elemzők által várttól.

A tegnapi nap egyik legnagyobb bukóját az ismeretebb nevek közül a Goupon (GRPN) hozta össze. Miután közzétették a mindössze 1 cent/részvényes eredményüket és a vártnál jóval gyengébb értékesítési számukat, a papít több mint 16%-ot zuhant. Ráadásul a jelentés nem tudta bemutatni, hogy a cég mit tesz majd a következő negyedévben az értékesítés felfuttatására és az egész éves kilátások javítására.

Papa John's International (PZZA) jelentése is tegnap vált nyilvánossá. A Blogger által kedvelt papír ezúttal nem jól teljesített. A 40 centes EPS most 2 centtel elmaradt az elemzői várakozástól, de jó hír, hogy az árbevétel 9,1%-ot nőtt év/év alapon. A részvény ára a vártnál magasabb értékesítési számokra némileg feljebb mozdult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.