whos_among_us

2014. augusztus 14., csütörtök

Címszavakban a mai nap indulása

  • A dél-koreai jegybank, a Bank of Korea, az ország gazdaságának stimulálása érdekében negyed bázisponttal csökkentette alapkamatát, 2,25%-ra. A Won erősödésnek indult.
  • Mexikó úgy döntött, hogy az eddig állami privilégiumnak számító olajiparba, olaj kitermelésbe jóvő évtől beengedi a külföldi tőkét. Ez a lépés várhatóan növeli majd a Mexikói Öbölben kitermelt fekete arany mennyiségét, tehát a piacon növelni fogja a kínálati oldalt, ami az árak további esését segíthetik elő.
  • 20%-ot ugrott a Canadian Solar (CSIQ) árfolyama miután közzétette kiugróan és váratlanul jó negyedéves számait. A cég egy részévényére jutó profitja 95 cent (adj. 64 cent) lett, a tavalyi második negyedéves 29 centhez képes. Az árbevétel $623.8 millióra nőtt az egy évvel ezelőtti $380 millióról.
  • Jelentett a világ legnagyobb mobil telco cége a China Mobile. A gigász árbevétele 7,1%-ot nőtt egy év alatt. Az elemzők elsősorban azt emelték ki, hogy a cég profitja 8,5%-ot esett az éve első 6 hónapjában. Továbbá, hogy a bevételeket jelentősen erodálják a kínai piacon is rohamosan terjedő mobil adat alapú alkalmazások. Kínában különösen népszerű a Tencent chat app-ja, a WeChat, mely szöveget és hangot is tud küldeni.
  • A Cisco Systems (CSCO) globális 6000 fős leépítést jelentett be tegnap a negyedéves eredményekkel együtt. A hálózati eszközöket és megoldásokat gyártó óriás cég egy részvényére jutó profitja 55 cent lett 12,4 milliárd dolláros árbevétel mellett. Az elemzők 52 centet és és 12,4 milliárd dollárt vártak. A befektetők nem örültek annak, hogy a cég eladásainak növekedését a prezentáló vezérigazgató csak 0-1%-ra tette a következő negyedévre. A részvények 2,3%-ot estek az aftermarketben, miután a befektetők nem látnak pozitívumokat a cég növekedési potenciálját illetően.
  • Tegnap jelentősen esett az amerikai földgáz ára, miután az időjárás továbbra is enyhe, sok helyütt esős az USA-ban, tehát nem igazolódtak a korábbi melegebb időt jósoló előrejelzések. Ezen felül a ma kijövő készlet adatokat tekintetében is a befektetők jelentősen bővülő betárolt készletekkel számolnak. Elemzők augusztus végéig az ár további ereszkedését várják még. A telet megelőző ár emelkedés általában szeptembertől indul meg, de az időjárás és a készletek függvényében ez kitolódhat pár hetet.
  • A DAX ma eséssel indult. A post írásakor közel 0,5%-os az ereszkedés. Az elemzők a geopolitikai feszültésgeket és az orosz szankciók becsült hatásait, valamint a rosszabb német és francia GDP adatokat okolják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.