whos_among_us

2014. augusztus 12., kedd

Milliárdos befektetőket követő alapok

A gazdasági sajtó jó folyamatosan követi a leggazdagabb (és ezen mérce mentén legsikeresebbnek tekintett) befektető mogulok piaci műveleteit, melyek gyakran tanúlságosak. Persze fontos tudni, hogy ezek a milliárdosok sem mindig nyernek, nincs az ő zsebükben sem a bölcsek köve. Gyakoriak a vastagon mínuszos évek. (Persze főleg nem az utóbbi években, amikor csak az S&P500-at követő befektetők is vastag profitot realizálhatnak az elmúlt 12 hónap tekintetében.) Másfelől nem minden befektetésük bejelentés köteles, ami jelentősen nehezíti ezek követhetőségét kívülről a szaksajtó által.
Ennek ellenére a piacon jelenleg két olyan ETF is van, ami így vagy úgy a guruk befektetéseit követik, de más más stratégia mentén. 
Egy 2006-os hipotetikus $10k-os befektetés az
iBillioner Index mentén - marketwatch.com
A Global X Guru Index ETF (GURU) a hedgefound-ok által leggyakrabban és legnagyobb volumenben vásárolt és az amerikai pénz és tőkepiaci felügyeletnek lejelentett papírokból állítja össze az alap vagyonát. Az alap 2012-ben indult $15-ról. Azóta $26 fölé is került az ár idén. Az idei évben az alap erőteljes emelkedése megtorpant.
Egy másik, ehhez hasonló alap a Direxion iBillionaire Index ETF (IBLN), mely 2014 augusztusában, pár napja indult. Az alap az iBillioner Indexben szereplő papírokba fekteti vagyonának legalább 80%-át.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.