whos_among_us

2014. augusztus 23., szombat

Apple körkép iPhone 6 előtt

Az Apple-nél zajlanak az események, történések pedig az új termékek még meg sem érkeztek a piacra.
  • Az egyik legfontosabb, hogy bőven a 2012-es csúcs fölé erősödött az AAPL hetedelés utáni árfolyama. A papír a pénteki aftermarketet (kereskedési idő után elektronikus kereskedés) $101,46-on fejezte be. Ez a hetedelést megelőzően $710 fölötti árat jelentett volna. Az eltelt közel 2 év alatt az Apple tehát ismét csúcsra jutott. Az árfolyam $100 fölé ugrását Katy Huberty-nek, a Morgan Stanley szakértőjének egy pozitív elemzése indította meg, ami már sokkal inkább az iWatch-ról és a "hordható" technológiákról, azok potenciális profitabilitásáról szól, mint a közelgő iPhone 6 debütálásról.
  • Az Apple bejelentette, hogy az iPhone 5 -ök egy kis részébe annak idején egy hibás alkatrész került, ami okozhatja az akkumlátor gyorsabb öregedését és teljesítményvesztését. Ezekben a telefonokban a cég ingyen cseréli az akkut. Az Apple erre a célra létrehozott oldalán lehet ellenőrizni az érintettséget.
  • Korábbi információk szerint tehát szeptember 9.-én tervez a vállalat bejelenteni két új telefont, ami egyenlőre iPhone 6 név alatt fut minden sajtótermékben. Több információ szól arról, hogy a vállalat megjelenik egy nagyobb kijelzővel rendelkező termékkel, amire főleg az ázsiai piac vár.
  • A kínai "Másold le és dobd piacra olcsóbban!" stratégia menén egy korábban idehaza kevéssé ismert gyártó, a Xiaomi kezdett csúcskategóriás Samsung és Apple készülékekhez nagyon hasonló mobiltelefonokat piacra dobni Android operációsrendszerrel. A Xiaomi Mi4 sok tekintetben nagyon hasonlít az Apple jelenlegi csúcs készülékeire. Hogy a veszély mekkora, az azt mutatja A kínai okostelefon piacon a cég részesedése idén Q2-re 14%-ra nőtt, amivel az eddigi piacvezetőt, a Samsungot szorította a második helyre. Az Apple nem került be az első ötbe! A Xiaomi globálisan is az ötödik a piacon. A China Mobile ráadásul csökkenti - némi kormányzati nyomásra - az okostelefonok megvásárlásának támogatását, ezzel próbálva magasabbra pumpálni profitabilitását. Az Apple eladások jelenleg stagnálnak Kínában, pedig az ország kulcs piac az Apple számára, hogy a következő negyedévekben is tartani tudja a piac növekedési elvárásait (a jelenlegi magas részvény értékeltséghez).

Forrás: Canalys, Alcaraz Research, seekingalpha.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.