whos_among_us

2012. április 3., kedd

Akár 1000 dollárra emelkedhet az Apple - portfolio.hu

Akár 1000 dollárra emelkedhet az Apple részvények árfolyama egy éven belül, írja a Wall Street egyik nagy kereskedő házának (Topeka Capital Markets) elemzője. A Portfolio.hu ezzel kapcsolatban tesz közzé egy elemzést a high-tech óriásról. Ez a cikk beleillik abba a sorba, amelyekben a neves befektetői, gazdasági portálok az utóbbi időben vásárlásra, tartásra megfontolandó részvényeket javasolnak.
A Blogger szintén vételre ajálja az AAPL-t, de egyben óvatosságra és nagyobb figyelemre is inteném befektető társaimat: a cég papírjainak árfolyama túl gyorsan ugrott túl nagyot (ez a cikkben szereplő grafikonon is látszik: az év elején még 400$ körüli árfolyam a Q1 végére már bőven 600$ fölé került, ami 50%-os drágulás 3 hónap alatt!!), az ilyen helyzetk lényegében vonzák akár egy komolyabb korrekció lehetőségét, talán még az iPhone 5 őszi piacradobása előtt. Ettől függetlenül áprilisban a cég papírjait még az emelkedők és a NASDAQ indexet felfelé húzók közé várja mindenki.
Ha valaki nem spekulatív céllal vásárolja, hanem pl hosszabb távra, NYESZ számlára, akkor érdemes lehet kivárni egy korrekciót, míg az árfolyma kicsit visszakorrigál.
Mindent összevetve a cég jelenlegi ütemű üzleti fejlődéséből kiindulva, az 1000 dolláros árfolyam talán nem is olyan elrugaszkodott, mint elsőre tűnik ... de talán még sem egy év alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.