whos_among_us

2012. április 27., péntek

Kilőtt az Amazon

Kindle Fire az Amazon raktárában - techland.time.com
Tegnap piaczárás után tette közzé az Amazon a gyorsjelentését, melyben a várthoz képest 6 centtel magasabb részvényenkénti profitról számoltbe: 130 millió dollár lett a negyeséves profit, ami 28 cente jelent részvényenként. A papír ára szinte egyből ugrott és az after-marketben közel 14%-ot emelkedett (196$-ról 220$-ra).

Tegnap jelentett a Starbucks is. A cég negyedéves profitja 309,9 millió dollár lett, ami 40 cent részvényenként. Az árbevétel is nőtt 15%-ot. A cég +200 üzlet nyitását jelentette be a 2012-es évre az eredeti tervekhez képest, így vélhetőleg 1000 kávézót nyit majd meg világszerte. Az idei évre várt részvényenkénti profit előrejelzését is megemelte 1,81$-1,84$-ra (1,78,-1,82$ volt eddig a várt). A nap folyamán az ár felfelé mozdult az erős várakozások miatt, majd az eredmények publikálása után az after-marketben 5%-os esést produkált az árfolyam elsősorban az európai gazdasági problémák miatt, ami a befektetők szerint jelentősen veszélyeztethetik a Starbucks növekedési kilátásait.

Jelentett a facebook-on játszható játékairól (Farmville, Maffia wars, stb.) híres Zynga is a piac bezárását követően. A cég 6 cent-es EPS-t mutatott be az első negyedévre, ami 1 centtel jobb a vártnál, az árbevétel 32%-ot ugrott. Az árfolyam az after-marketben heves mozgásokat követett. Kezdetben kb 2%-ot esett, majd a papír záróára közelében stabilizálódott.

A német autóipari óriás a Volkswagen is jelentett. A cég árbevétele brutális növekedést mutat. Az elemzők által várt számhoz képest 8,5%-kal nagyobb a növekedés, év/év alapon pedig 26,3%-os növekedést riportolt a VW.  A profit növekedés közel 10,2%-os az előző év azonos időszakához képest. Az autó eladások kb 11%-ot nőttek. A cég papírjai mintegy 6%-ot emelkedtek a tegnapi kereskedés során.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.