whos_among_us

2014. október 16., csütörtök

Fontos új termékek érkeznek az Apple-től

Aplle iPad Air 2, három színben - pcadvisor.co.uk
Az Apple főhadiszállásán tartott bemutatón a cég vezetői egy sor új bejelentést és terméket mutattak be. Összegezve a látottakat, hallottakat:

Tim Cook beszéde elején kitért az iPhone 6 és iPhone 6 Plus bevezetésére, amit egyenesen az eddigi legsikeresebb iPhone bevezetésnek nevezett. Október 20.-án indul az Apple Pay egy operációsrendszer frissítéssel: érkezik az iOS 8.1.

Az Apple vezérigazgatója bejelentette, hogy novemberre elérhetővé válik a fejlesztők részére a WatchKit SDK, mely a jövőre megjelenő okosóra platformra kínál fejlesztői környezetet. Novembertől tehát gőzerővel indulhat az ismerkedés és a fejlesztés az új hardverre, hogy mire az megjelenik számos kész szoftver várja a vásárlókat.

Fontos bejelentés volt, hogy az Apple személyiszámítógépein mától elérhető az új Mac operációsrendszer, az OS X 10.10 Yosemite, mely számos új funkciót kínál majd a felhasználóknak. Megújul és ingyenesen hozzáférhetővé válik az iWork csomag.

Tim Cook bejelentette az újabb generációját az iPadnek és az iPad Mininek. A mindössze 6,1 mm vastag iPad Air 2 már rendelkezik újlenyomat olvasóval, egy új, a képernyő tükröződését csökkentő felülettel és már a szuper gyors A8X processzorral szerelik össze. Utóbbi chip 40%-kal gyorsabb, mint az iPhone 6-osokba szerelt A8-asok. A grafikai megjelenítésért feleős rész 2,5-szer olyan gyors, mint az A8 esetében.
Az amerikai árazás: csak WiFi-vel rendelekző modell: $499 16GB; $599 64GB; $699 128GB. A 3G/LTE modell: $629 16GB; $729 64GB; $829 128GB . (Tehát a korábbi 32 GB-os modell kimarad.)
A készülék előrendelése október 17.-én, pénteken indul iOS 8.1-gyel, míg a készülékek kiszállítása október 24.-én indul. A készülékbe NFC nincs beépítve, de az Apple Pay az online vásárlásoknál működni fog az újlenyomat olvasóval. A hírek szerint az új LTE képes készülékekben lesz egy beépített Apple SIM, mely az USA-ban az AT&T, a Sprint és a T-Mobile, az Egyesült Királyságban pedig az EE hálózatára tud feljelentkezni. Természetesen a készülékekbe kívülről, a megszokott módon is lehet SIM kártyát tenni.

Jön az iPad Mini 3 is újlenyomat érzékelővel és A7-es processzorral. A megszokott silver, space-gray színek mellett itt is választható lesz a telefonoknál már megszokott arany.
Az árak: a csak WiFi-vel szerelt modellek: $399 16GB, $499 64GB, $599 128GB. A 3G/LTE modellek esetében $130-ral több az ár mindegyik kiépítésben! A készülék az iPad Air 2-vel együtt kerül piacra.

Megújításra került az iMac portfolió is. A cég piacradobja a 27"-es, retina kijelzős iMac-et, melynek a felbontása 5120x2880 pixel (retina 5k display). A gép 30%-kal kevesebb energiát fogyaszt elődjénél. A gép már a héten piacrakerül $2499-os áron. A gépben 3,5GHz-es Intel Core i5 processzor és Radeon 290X grafikus chip van.
Valamint jön a 4. generációs Mac mini számítógép Intel CPU-val $499-os áron.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.