whos_among_us

2011. december 14., szerda

Német részvények vásárlására buzdít a MarketWatch

A MarketWatch The Trading Deck rovatában Charles Sizemore német részvények vásárlásának megfontolását ajánlja cikkében. Írását egy tanulságos rávezető mondással kezdi: "It appears that Europe's leaders never miss an opportunity to miss an opportunity."- amivel a blogger sajnos nagyjából egyetért. 
Az írás további részében pontról pontra végig vezeti az olvasót, miért érdemes német papírokba fektetni most.
A legfontosabb érvek:
- A német gazdaság piacainak jelentős része a válság zónán kívülre esik, ami - ha csak nem tartunk globális összeomlástól - az cégeknek továbbra is biztosítja a bevétel növekedést.
- A német ipari blue chip cégek jó részének (a cikk a Daimlert említi példaként) jelentős készpénz állománya van, míg adósságuk szinte semmi.
- A német cégek tőzsdei papírjainak értékeltsége jelenleg igen alacsony, és bár a cikk szerzője is rövid távon magas volatilitást jósol, de a jelenlegi szinteken jó beszállópont találhatunk akár egy középtávú befektetési portolió kialakításához.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a német gazdaság további lassulására figyelmeztet épp most az Ifo, ami a fentiek ellenére sem tesz jót a cégek tőzsdei árfolyamának. Ettől függetlenül - pusztán a fundamentális tényeket tekintve - a blogger egyébként egyetért Sizemore-ral. Ettől függetlenül a német piacba fektetésnek véleményem szerint még nincs itt az ideje. Sajnos a jelenlegi trend egyenlőre lefelé mutat és rövid távon inkább a DAX short pozíciójára fogadók népes táborát erősítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.