whos_among_us

2012. május 1., kedd

Piac ma

  • A legfontosabb mai makroadat az amerikai ISM (Institute for Supply Management (ISM)) gyártási indexe volt, mely a várt érték (53,4%) felett 54,8% lett áprilisra. (Az index 50% alatt a gyártási szektor gazdasági teljesítményének csökkenését mutatja, e fölött pedig ennek emelkedését jelenti az index.
  • Az ISM index kiváló értékének köszönhetően az olaj ára ugrott az amerikai kereskedés idején. A WTI ára ma 106$ közelében zárja a napot több mint 1%-os emelkedéssel.
  • Szintén az index várt feletti értékének köszönhetően az amerikai dollár árfolyama ugrott a vezető devizákkal szemben. Ugyanakkor az arany árfolyama, szintén összefüggésben az adattal, kb 10$-t csökkent ma.
  • Az árupiaci termékek közül az amerikai földgáz ára közel 4%-ot emelkedett. A kakaó ára 4,5%-kal, a kávé ára 2,5%-kal ugrott. A gabonák ára esett, a legnagyobbat a búza. A szója, bár némileg megtört az emelkedése, de továbbra is emelkedő trendben van!
  • Piac nyitása előtt jelentett a Pfizer. Az első negyedéves profit 19%-ot, míg az árbevétel 6,6%-ot esett (év per év alapon). EPS 58 cent lett, míg az elemzők 56 centes EPS-t vártak. A részvények a nap elején emelkedéssel reagáltak.
  • Piac zárás után jelentet a média konglomerátum CBS Corp. Az első negyedéves profit 80%-ot ugrott köszönhetően a Netflixtől és az Amazon-tól érkező jogdíjaknak valamint a reklám bevételeknek. EPS 54 cent lett. Az elemzők 44 centet vártak. (Egy éve ez az érték még csak 29 cent volt.) A részvények +2,7%-ot emelkedtek az after-marketben.
  • Szintén piac zárása után jelentett az Apple chip gyártója a Broadcom, mely a várt alatti profitról számolt be. 15 cent lett az EPS, míg 40 cent volt egy éve. Az árbevétel 1,83 milliárd dollár lett szemben az egy évvel korábban jelentett 1,82 milliárd dollárral. Az elemzők ennél kevesebbet vártak. A részvény árát az utosló órában jelentősen felhúzták, de az eredmények után az árfolyam visszaesett az emelkedés előtti napi szintre az after-marketben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.