whos_among_us

2013. július 18., csütörtök

Hatalmas piaci trend az amerikai napelemgyártó és forgalmazó cégeknél

A Lend Lease és a SolarCity "SolarStrong" kezdeményezése
120 000 amerikai katona otthonának biztosít
elektromos áramot napenergiából - pv-tech.org
Az Obama adminisztráció adó kedvezményt biztosít a ingatlanjukra napelemeket telepítő tulajdonosoknak. Az Egyesült Államok déli államaiban a napsütéses órák száma olyan nagy, ami igazán gazdaságossá teszi a panelek telepítését. Az ilyen panelek természetesen ott sem elsősorban szigetszerűen, hanem kétirányban mérő órák segítségével a hálózatba táplálják a megtermelt áramot.
Az USA legnagyobb energiafogyasztó "cége" az amerikai hadsereg is kezdi észrevenni a panelekben rejlő lehetőséget, mely jelentős keresletet kezd generálni.
A piacon jelenvannak amerikai vállalatok és fő konkurenseik, a kínai napelem gyártók.
A Solar City (SCTY) az egyik legnagyobb lendületen lévő papír, mely 2012 évvégén lépett a NASDAQ-ra. Az ára akkor $9.20 volt, de májusban már $53 közelébe is emelkedett, ahonnan némi korrekció és volatilitás mellett/után érkezett meg a jelenlegi $42 alatti szintre.
A profik továbbra is trendben látják az iparágat és annak a többi szereplőjét. Az egyes cégek termékei, piaca és üzletpolitikája, anyagi háttere nagyon különböző, így a fundamentumokra is érdemes figyelni vásárláskor.

A solar panelek piaci lendületéből rendesen lehet profitálni a napelemgyártók részvényeinek vásárlásával és az ezeket aggregáló tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) jegyeinek vásárlásával.

Néhány cikk a témában érdeklődőknek az amerikai tőzsdei sajtóból:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.