whos_among_us

2013. július 8., hétfő

Indulnak a 2. negyedéves gyorsjelentések!

theepochtimes.com
A 2013-as év 2. negyedévének gyorsjelentéseit a szokásnak megfelelően az Alcoa (AA) kezdi ma.
A piac az Alcoa esetében az első negyedévnél szerényebb profitot vár. A 18 szakelemző által jegyzett előzetes konszenzus 6 cent/részvény, szemben az előző negyedév 11 cent/részvény értékével. A múlt év azonos időszakában a profit részvényenként 6 cent volt.
Az árbevétel tekintetében a piac 5,8 milliárd dollárt vár a Q2-re.
Az Alcoa részvényei komoly nyomás alatt voltak az elmúlt időszakban miután a Moody's május végén a cég adósságait bóvli kategóriába minősítette le (Baa3-ból Ba1-be). A hitel minősítő lépését a kínai gazdaság visszaeső lendületével és a nehezen múló európai gazdasági problémák okozta visszafogott alumínium keresletet jelölte meg a lépésének okaként.
A hangulatot rontotta az is, hogy múlt héten a J.P.Morgan a részvényt felülsúlyozásból semlegesre minősítette $9-os célárral. A negyedév során - áprilisban - pedig a UBS vágta vissza vételről tartásra a részvényt és csökkentette a célárát $10-ról $9-ra. A Macquarie Research-nél dolgozó elemző, Aldo Mazzaferro, szerdán vette vissza az Alcoa profit előrejelzését 11 centről 7 centre.
Összességében az alumínium ipari óriástól a piac az idei második negyedévre visszafogott eredményeket vár. A cég utolsó záróára $7,81 volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.