whos_among_us

2012. január 4., szerda

Commodities rocket launched

Az árupiacokon óriási erők indultak be ma és repítik magasba az árfolyamokat.

Iráni haditengerészet hajója - nosint.blogspot.com
Olaj: A WTI +4,13%-on 102,92 USD/b a bejegyzés írásakor és emelkedik. A Brent pedig 112,23 USD/b-en. A háttérben a fokozódó iráni helyzet áll. A Hormuzi-szorosban végetért az iráni hadgyakorlat. Salehi Ajatollah azonban jónak látta megfenyegni az amerikaiakat, arra az esetre, ha anyahajókat küldenek az Öbölbe. Az amerikaiak ettől függetlenül nagyon is küldenek és állomásoztatnak a térségben különböző flotta elemeket és bizonyos, hogy a Szoros kereskedelmi forgalmát biztosítani fogják. A befektetők fantáziáját minden esetre mozgatja ez a sztori és az árak menetelnek felfelé.
Az igazsághoz hozzátartozik még, hogy kiugróan jóra sikerül az amerikai építőipari kiadások növekedésére vonatkozó makroadat. Az érték messze a várakozások fölötti, ami azt mutatja, hogy az észak-amerikai gazdaság sokkal jobb bőrben lehet, mint azt sokan korábban gondolták! 
A technikai szinteket nézve bőven van még tér emelkedésre! Vétel!

Arany: +2,43%-os emelkedésben a sárga fém árfolyama áttörte az 1600$/oz-os szintet és jelenleg 1604,90$/oz szinten tartózkodik. Az arany ár emelkedése részben követi az olaj árának nagy arányú megugrását. Az EUR/USD kereszt is vissza kapaszkodott az 1,3-as szint fölé és egész nap fölötte tudott maradni, ami mutatja, hogy a befektetők az EU helyzetet nem látják olyan rossznak, mint a londoni elemző házak. Az amerikai részvények árfolyama is hatalmas emelkedésben vannak. A commodity árak rakéta szerű emelkedése ezt a befektetői optimizmust tükrözik vissza.

Ezüst: +6,11%-os robbanás (!) mellett az ár 29,710$/oz.

Réz: +2,72%

Cukor és soft-ok: +4,74%-os emelkedéssel vezeti a soft-ok lendületét. (a gyapot és a narancslé is szép pluszban van)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.